životní styl

Položte tuto zeleninu k oknu a komáři se od vás hned odvrátí.

1.8kviews

Komáři jsou skutečným strašákem letních měsíců. Jsou aktivní zejména večer a v noci a svým vytrvalým bzučením a štípáním mohou zkazit jakýkoli požitek z pobytu venku. Zajímavé je, že tento hmyz má své vlastní preference a častěji útočí na lidi se specifickými vlastnostmi.

Nejúčinnější způsob odpuzování komáři, je…. třeba být v pohybu. Tak nebudou mít možnost si na nás sednout. V praxi by samozřejmě bylo obtížné neustále mávat nohama a rukama. Svou přitažlivost pro komáry však můžete snadno snížit. Stačí se vzdát jedné věci.

Jejich štípance obvykle neohrožují zdraví ani život, ale způsobují nepříjemné svědění, které trvá několik dní. Komáři jsou známí tím, že je přitahuje pach lidského těla, zejména potu, ale v létě je těžké ho nevydávat. Na druhou stranu se vyplatí přestat používat parfémy a silně parfémovanou kosmetiku. Mezi ně patří výrobky se sladkými, květinovými a ovocnými vůněmi, které jsou pro tento hmyz velmi atraktivní a lákají ho.

Podle výzkumů komáři nejčastěji napadají lidi s krevní skupinou 0, lidi se zvýšenou tělesnou teplotou a těhotné ženy. Podle jedné z teorií je přitahuje tmavé oblečení, zejména černé nebo tmavě modré.

Je důležité vědět, že existují také vůně, které komáry odpuzují. A nejsou to jen výrobky zakoupené v obchodě. Poměrně dobře fungují i domácí metody. Tento neodbytný hmyz nemá rád vůni citronely, levandule, eukalyptu, máty peprné, bazalky, skořice, cedru, hřebíčku, pačuli nebo pelargonie. Tyto éterické oleje se vyplatí používat na ochranu před útoky komárů. Mezi vůně, od kterých se komáři drží dál, patří například vůně cibule. Stačí umístit několik plátků poblíž okna a dveří. Ti odvážnější se mohou rozhodnout mít tuto zeleninu u postele nebo si ji vzít s sebou k vodě. Můžete ji také zkusit potřít její šťávou. Je to nejen způsob, jak odpuzovat komáry, ale také zmírnit úpal. Místo cibule můžeme použít česnek nebo ocet. Ten také odpuzuje tento hmyz

Leave a Response