životní styl

Pálí plevel až do posledního písmene. Není třeba používat žádné chemikálie ani odstraňovat plevel.

44.2kviews

Plevel na dlaždicích a dlažbě je skutečnou noční můrou.
Rostou jako houby po dešti. Jak odstranit plevel z terasových dlaždic? Smíchejte tři přísady s vodou. Po pleveli nebude ani památky a půda bude jako nová.

Blíží se balkonová sezóna .
Je vhodný čas začít s úklidem terasy. Po dlouhé zimě nevypadají terasové dlaždice nejlépe. Jsou špinavé a pokryté mechem a ze škvír vyrůstá plevel. Chcete, aby vaše dlaždice vypadaly opět co nejlépe? Smíchejte tři přísady a vytvořte kaši. Na plevel zapomenete a zem bude zářit čistotou.

Jak se zbavit plevele na balkoně?
Plevel je noční můrou každého zahrádkáře. Objevují se na trávě, záhonech a dokonce i na terasách a balkonech. Rostou všude tam, kde je tma a vlhko . Jsou to mimořádně tvrdohlavé rostliny, protože i po vytrhání znovu vyrostou.

Jak se zbavit plevele na terase ?
Začněte důkladným úklidem. Vezměte tuhý kartáč a vyčistěte jím terasové dlaždice. Nezapomeňte na spáry – právě zde se plevel a mech objevují s největší pravděpodobností. Poté, co se zbavíte zbytků nečistot, připravte si domácí tekutinu, která odstraní všechny nečistoty a nežádoucí vegetaci.

Budete potřebovat tři věci:
– vodu,
– jedlou sodu
– a draselné mýdlo. Do kbelíku nalijte 10 litrů horké vody. Přidejte balíček jedlé sody a pět lžic draselného mýdla. Takto připravenou směsí omyjte dlažbu na terase. Směs potřete tuhým kartáčem a nechte ji působit 10-15 minut. Po uplynutí této doby dlaždice otřete čistou vodou a osušte.

Jedlá soda v kombinaci s draselným mýdlem odstraní mech a zárodky plevele a dlaždice důkladně vyčistí. Tato směs bude dobře fungovat i na příjezdové cesty z dlažebních kostek nebo betonu. Ošetření opakujte jednou měsíčně a na plevel na dlouhou dobu zapomenete.

Nastříkejte jej na spárovací hmotu.

Plevel se již nebude objevovat
Pravidelné čištění terasových dlaždic je klíčem k úspěchu. Bohužel po několika deštivých a chladných dnech se plevel může vrátit. Pak je třeba použít silnější přípravky.

Jak odstranit plevel doma?

Připravte si postřik ze dvou ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma. Jsou to voda a ocet. Smíchejte je v poměru 1:1 a nalijte do postřikovače. Připravenou tekutinu nastříkejte na podklad a nechte přípravek působit 15-30 minut. Po této době spáry otřete tuhým kartáčem. Plevel se již nebude objevovat.

Leave a Response