životní styl

Naplňte vodou a položte na gril. Dokonce i uvíznutý prach se sám od sebe odstraní.

147views

Větrací mřížka je útočištěm prachu a bakterií.

Vyžaduje pravidelné čištění. Chcete se zbavit špíny? Vhoďte ho do vody spolu s přípravkem, který už pravděpodobně máte doma. Mřížka bude jako nová.

Každý dům má alespoň jednu větrací mřížku. Jedná se o důležitou součást domácího interiéru. To zajišťuje správnou cirkulaci vzduchu a snižuje úroveň vlhkosti v bytě. Obvykle se instaluje v kuchyni a koupelně.

Na grilu se usazují bakterie, prach, špína a mastnota. Vyžaduje pravidelné čištění.
Jak vyčistit větrací mřížku? Nemusíte to čistit. Stačí ho hodit do teplé vody s práškem, který už pravděpodobně máte ve své kuchyňské skříni.

Jak vyčistit větrací mřížku?

Úklid koupelny je docela náročný úkol. V místnosti se vznáší spousta prachu a bakterií. Díky vysoké vlhkosti se znečištění usazuje na armaturách, keramice, obkladech a… ventilačních mřížkách. To je jedna z věcí, která je při každodenním plánování prostoru přehlížena. Až po nějaké době si uvědomíme, že mříž je pokryta silnou vrstvou prachu.

Jak vyčistit větrací mřížku bez její demontáže?

Jednoduše jej setřete kartáčkem nebo měkkým kartáčkem z mikrovlákna. Problém začíná ve chvíli, kdy se na grilu hromadí mastnota nebo se nečistoty dlouho neuvolňují a jednoduše ulpívají na plastu. V tomto případě je třeba použít silnější opatření. Budete potřebovat dvě věci – starý zubní kartáček a jedlou sodu. Navlhčete si zubní kartáček vodou a ponořte jej do jedlé sody. Otřete větrací otvory a dokončete je čistým vlhkým hadříkem.

Odstraňte mřížku a vhoďte ji do vody.
Bude jako nový
Zubní kartáček odstraní nečistoty z vnější strany mřížky, ale prach se bude shromažďovat i uvnitř ventilačního systému. Pokud se ho chcete zbavit, vyjměte mřížku z větracího otvoru. Je to velmi jednoduché. Vypáčte ji šroubovákem a mřížka sama „vyskočí“.

Co dělat se špinavým roštem? Nemusíte to čistit. Vhoďte ho do teplé vody se dvěma lžícemi jedlé sody a prostředkem na mytí nádobí. Nechte působit patnáct minut a poté otřete do sucha čistým hadříkem. Jedlá soda vás zbaví bakterií a opticky vybělí rošt.

Leave a Response