životní styl

Nalijte ji pod růže. Budou plné nových květů.

39.2kviews

Kdo by si nespojil zahradu s barevnými růžemi?
Aby byly záhony obzvláště krásné, je třeba o ně pečlivě pečovat. Jak by se měly růže hnojit? Jak často by se měly zalévat? Prostudujte si rady pečlivě střežené mnoha kvalifikovanými zahradníky.

Myslíte si, že stačí jen nezapomenout zalévat ?
To není všechno, i když v tom se skrývá tajemství. Růže potřebují trochu více píle, aby rostly bujně a měly zdravé stonky ověnčené obrovskými poupaty. Potřebují substrát bohatý na živiny a ochranu proti škůdcům. Nedopusťte, aby květy zvadly a listy šupinatěly a opadávaly. Přečtěte si osvědčené tipy pro vytvoření těch nejkrásnějších růží .

Říká se jim královny zahrad a potřebují stejně královskou péči. Nenechávejte je na holičkách, jen dbejte na jejich dobrou hydrataci. Aby se správně vyvíjely, musíte je chránit před chorobami a dodávat jim dusík, fosfor a draslík. Díky těmto složkám růže posílí svůj kořenový systém a lépe nasadí poupata.

Jak často zalévat růže?
Tajemství správného zalévání růží spočívá v pravidle: méně často, ale vydatněji . Růže jsou druh květin, jejichž kořenový systém je hluboce vyvinutý. Pokud je budete zalévat malým množstvím vody, nedostane se na místo (i když to budete dělat často). Zalévejte vydatně jednou týdně a na jednu rostlinu vylijte 5 až 10 litrů vody.

Domácí hnojivo pro růže je tajemstvím mnoha zahrádkářů

Použijte kondicionér tři v jednom . Zároveň posílí odolnost růží, vyživí je a dále zlepší propustnost půdy pro vodu. Budete potřebovat
– Kostku droždí ,
– lžíci cukru
a 10 litrů teplé vody.
Nejprve rozdrťte droždí a posypte ho cukrem. Počkejte asi 2 hodiny. Poté je zalijte vodou, postavte na stinné místo a přikryjte nějakým přírodním materiálem. Musíte být trpěliví, protože nejlépe je nechat hnojivo týden kvasit.

Po této době je hnojivo pro růže připraveno k použití. K dispozici máte až 10 litrů kondicionéru a na jedno použití stačí jeden šálek na 10 litrů vody. Výsledky uvidíte již za několik týdnů. Nezapomeňte nepřehánět frekvenci hnojení. Růže zalévejte kondicionérem pouze jednou za čtrnáct dní, ne častěji. V opačném případě nadměrně rozvíjíte kořenový systém přímo pod zemí.

Leave a Response