životní styl

Zasaďte ji a buďte v klidu. Hmyz se drží dál

3.1kviews

 

Teploty jsou stále vyšší, což je ideální pro odpočinek na balkoně nebo na zahradě. Blažený klid občas naruší hmyz probouzející se k životu. Jak se můžete chránit před včelami, sršni nebo roztoči?

Jaro je v plném proudu a teploty postupně přecházejí do letních hodnot. Dny jsou stále delší a delší a první včely už jsou na pultech. sezónní ovoce a zelenina. Počasí je příznivé pro rekreaci v přírodě, kterou narušuje hmyz, např. sršni, včely, komáři nebo klíšťata.. Můžete se proti nim chránit. Stačí, když si na zahradě vysadíte určitou rostlinu.

Jak odpuzovat hmyz?

Jaro a léto jsou obdobím vysoké aktivity hmyzu. Sršni, vosy, včely, roztoči nebo komáři – Kousnutí každého z nich je doprovázeno silnou bolestí. V extrémních případech může dojít k anafylaktickému šoku, který vyžaduje hospitalizaci. Sršni a včely útočí pouze tehdy, když se cítí ohroženi. Komáři a klíšťata naproti tomu pouze hledají příležitost k útoku. kousnutí do kůže.

Jak se chránit před útoky hmyzu? Použijte . repelenty Repelenty proti hmyzu. Můžete je zakoupit v každé lékárně. Pokud však dáváte přednost přírodním řešením, zásobte se levandulovými, citronovými a kafrovými esenciálními oleji. Smíchejte je v poměru 1:1 a přidejte několik kapek avokádového, bavlníkového nebo sladkého mandlového oleje. Tuto směs naneste na pokožku před odchodem do parku nebo do lesa. Hmyz nesnáší zápach a jakmile ji ucítí, utečou.

Vysaďte tyto rostliny na své zahradě. Za chvíli se vám odvděčí.

Vyjdete na zahradu, lehnete si na lehátko, chcete si užít krásného počasí a….. uslyšíte výrazný bzučivý zvuk. Hmyz na zahradě je skutečnou nepříjemností. Málokdo pamatuje na používání repelentů. Jak tedy odradit škůdce od vaší zahrady? Většina hmyzu má citlivý čich. Některé vůně je přitahují a jiné odpuzují.

Chcete se na balkoně nebo na zahradě cítit bezpečně? Zasaďte rostliny, jako jsou např. levandule, bazalka, máta, tymián, šanta kočičí. Dobře fungují také macešky a muškáty. Vůně, kterou tyto rostliny vydávají, účinně odpuzuje škůdce. Pokud chcete účinek posílit, zajděte na louku, vytrhejte z kořenů pěnišník a zasaďte ho do květináče. Tato nenápadná rostlina odpuzuje komáry, klíšťata, pakomáři a moli.

Zveme vás, abyste se připojili ke skupině na Facebooku – #Selfie. Zde vás budeme průběžně informovat o rozhovorech a nových příbězích. Přidejte se k nám a pozvěte všechny své přátele. Těšíme se na setkání s vámi!

Leave a Response