životní styl

Zalévejte jím rajčata. Nebudete stačit sklízet.

20.7kviews

Není nic chutnějšího než domácí rajčata. Bohužel pěstování rajčat není zrovna nejjednodušší. Jak si to můžete usnadnit? Podívejte se na tento recept na kondicionér, díky kterému budou mít vaše keře obrovskou a šťavnatou úrodu.

Šťavnatá, sluncem zalitá rajčata jsou chutí léta uzavřenou v zelenině . Když je jeho sezóna, jíme je v hojném množství. Není divu, že se tolik lidí rozhodne rajčata pěstovat samo. Můžete si je zasadit na zahradě nebo třeba na balkoně.
Pěstování rajčat není zrovna nejjednodušší. Zeleninu napadají škůdci a houbové choroby, což nepříznivě ovlivňuje její stav. Jak pečovat o rajčata, aby byla úroda bohatá a zdravá?

Kdy zasadit rajčata do země?

Rajčata jsou jedinečnou zeleninou, kterou lze pěstovat na zahradě nebo i na balkoně. První práce na rajčatech by měly proběhnout na začátku března. Semena by měla být umístěna v sadbovači a pravidelně zalévána. Po několika týdnech se objeví první listy.

Kdy sázet rajčata do země? Bez ohledu na to, zda máte sazenice rajčat nebo hotová rajčata, můžete je vysadit v druhé polovině května. Nezapomeňte rostlině poskytnout vhodnou půdu. Vyberte takovou, která je písčitohlinitá, s neutrálně kyselou reakcí. Zakoupit ji můžete v každém zahradnictví.

Rajčata s ní zalévejte. Budou růst jako blázen
Vhodná půda je jedním z nejdůležitějších aspektů pěstování rajčat. Zelenina z ní získává mnoho cenných živin, proto je nutné ji pravidelně hnojit. Jaké je nejlepší hnojivo pro rajčata? Vyberte si hnojivo bohaté na fosfor, dusík a draslík.

Můžete si vybrat hotová vícesložková hnojiva nebo si je připravit sami. Jedná se o levné, přírodní, ekologické a účinné řešení. Většinu potřebných ingrediencí již máte doma. Jednou z nich jsou banánové slupky. Tento nenápadný odpad je bohatý na draslík, fosfor, vápník a kyselinu křemičitou. Jak vyrobit banánové hnojivo? Rozkrojte slupku a zalijte ji litrem teplé vody. Roztok uložte na týden na chladné a tmavé místo. Po týdnu smíchejte kondicionér s vodou v poměru 1:4. Poté jej rozpusťte. Používejte jej jednou týdně a po měsíci zaznamenáte první účinky.

Banánové slupky lze nahradit cibulovými nebo česnekovými slupkami. Nasbírejte malou sklenici slupek a zalijte je litrem teplé vody. Po týdnu smíchejte kondicionér s vodou v poměru 1:4 a rostliny zalijte. Cibulový kondicionér bude rostlinu nejen vyživovat, ale také chránit před houbovými chorobami a škůdci.

Existuje ještě jeden způsob, který posílí rajčata a znatelně urychlí jejich růst. Budete potřebovat kostku droždí. Rozdrťte ji a zalijte litrem teplé vody. Jakmile směs vychladne, zalijte jí rajčata. Ošetření opakujte jednou týdně po celou dobu kvetení a za dva měsíce budou keře pokryty baculatými rajčaty.

Leave a Response