životní styl

Tajemství dokonalé chuti nakládaných okurek. Přidejte toto ovoce

1.7kviews

Nakládané okurky jsou bezpochyby jednou z nejoblíbenějších slovenských pochoutek, ale vyplatí se experimentovat s různými ingrediencemi, abyste objevili nové, překvapivé chuťové kompozice. Dnes bych se s vámi ráda podělila o tajemství, díky kterému budou vaše nakládané okurky opravdovým hitem! Je to nenápadný plátek, který do vaší sklenice vnese špetku pikantnosti a hloubky chuti a potěší každého, kdo ho ochutná.

Zavařování je umění, které ocení jak zkušení kuchaři, tak domácí konzerváři amatéři. Ačkoli nejčastější volbou pro zavařování jsou okurky, hodí se k tomuto účelu i mnoho dalších druhů zeleniny a ovoce. V tomto článku se dozvíme, jak snadno připravit nakládání s limetkou, které zvýrazní chuť každého pokrmu.

Nakládání je umění, které oceňují jak zkušení kuchaři, tak amatérští domácí zavařovatelé. Ačkoli se k nakládání nejčastěji hodí okurky, dobře se k němu hodí i mnoho dalších druhů zeleniny a ovoce. V tomto článku se dozvíte, jak snadno připravit nakládané okurky s limetkou, které zvýrazní chuť každého pokrmu.

Ingredience: 1:

  • Čerstvé okurky na nakládání,
  • 1 červená pálivá paprika,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • 1 lžička hořčičných semínek,
  • několik zrnek černého pepře,
  • plátky limetky,
  • čerstvý kopr,
  • 1 litr vody,
  • 1 čajová lžička soli,
  • 2 lžíce octa.

Příprava:

  1. Okurky důkladně omyjte a nakrájejte na silné sloupky nebo podlouhlé plátky, podle toho, co máte raději.
  2. Pálivé papriky podélně rozřízněte, aby koření mohlo proniknout do marinády.
  3. Česnek, hořčici, zrnka pepře, kopr a plátky limetky vložte do čistých, vypálených sklenic.
  4. V hrnci svařte vodu se solí a octem a nechte mírně vychladnout.
  5. Okurky vložte do sklenic a zalijte je horkým nálevem tak, aby byly zcela zakryté.
  6. Sklenice pevně uzavřete a nechte vychladnout.

Okurky skladujte na teplém místě asi 10 dní. Po uplynutí této doby je můžete přenést do chladničky, kde se budou dále marinovat a rozvíjet svou chuť.

Leave a Response