životní styl

Rozdrťte ji a vyhoďte do záchodu. Jděte spát a ráno bude jako nová.

380views

Jsou v záchodové míse nevzhledné nečistoty?

Pravděpodobně je to kámen. Pokud jej žádný čisticí prostředek neodstranil, vyjměte jeden předmět ze skříňky a vyhoďte jej do záchodu. Po kameni už nebude ani stopy.

Záchod je jedním z nejvíce znečištěných míst v domě. Každý den se tam shromažďují miliony bakterií. Vyžaduje každodenní čištění. Časem se na zadní straně mušle může objevit nevzhledný šedohnědý nános. Nejedná se o nic jiného než o kámen.

Chcete své záchodové míse vrátit její původní vzhled? Nemusíte kupovat drahé prostředky. Potřebný přípravek už pravděpodobně máte doma. Stačí ho hodit do záchodové mísy a zalít vařící vodou a vodní kámen zmizí raz dva.

Jak se zbavit vodního kamene?

Vodní kámen vzniká srážením iontů vápníku a hořčíku. Usazuje se v konvicích, armaturách a keramice. Tento problém se vyskytuje ve většině bytů a nelze se mu vyhnout, protože každý z těchto předmětů je v neustálém kontaktu s vodou.

Jak se zbavit vodního kamene?

Než si koupíte drahé čisticí prostředky, vyzkoušejte některý z domácích prostředků. Vodní kámen se rozpouští, když přijde do styku s kyselými produkty. K tomuto účelu můžete použít ocet nebo kyselinu citronovou . Jedná se o levné, ekologicky šetrné a běžně dostupné produkty, které odstraní nevzhledný povlak během několika minut. Jak je používat? Naneste je přímo na znečištěný povrch a nechte působit 15-20 minut, poté opláchněte vodou. Po kameni již nezůstane ani stopa.

Vhoďte jej do záchodové mísy a zalijte vařící vodou.

Záchodová mísa bude jako nová
Existuje však ještě jedna metoda, která vás nejen zbaví vodního kamene, ale také vybělí a rozzáří povrch záchodové mísy. Budete potřebovat pouze jedinou věc – tablety do myčky nádobí . Obsahují silné čisticí a bělící látky a také enzymy, které rozpouštějí mastnotu a vodní kámen . Rozdrcená tableta je jedním z nejúčinnějších čisticích prostředků. Lze ji použít k čištění armatur, sprchových koutů, podlahových panelů a dokonce i keramiky.

Chcete své toaletě vrátit její bývalou slávu?

Večer, těsně před spaním, vhoďte do záchodové mísy v myčce dvě rozdrcené tablety a zalijte je vroucí vodou. Z mísy začne vystupovat aktivní pěna, která rozpustí vodní kámen a nečistoty. Nechte to tak přes noc a ráno, když se probudíte, vytřete záchodovou mísu kartáčem. Toaleta bude zářivě čistá. Ošetření opakujte jednou týdně a na vodní kámen a skvrny zapomenete.

Leave a Response