životní styl

Přidejte do vody a otřete talíře. Budou jako nové

228views

Na obkladech v koupelně se usazuje voda, vlhkost, prach a bakterie, což jim dodává špinavý vzhled. Jak jim vrátit jejich bývalou slávu? Vyzkoušejte recept na domácí tekutinu na dlaždice a za chvíli budou jako nové. Většinu potřebných ingrediencí už máte doma.

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě. Je to místo, kde začínáte a končíte svůj den. Určitě chcete, aby byla čistá a uklizená. Úklid koupelny obvykle nezabere mnoho času. Pokud není třeba vyčistit dlaždice….. Jak vyčistit obklady v koupelně, aby se leskly? Prostudujte si recept na domácí tekutinu na koupelnové obklady a vrátíte jim jejich dřívější vzhled.

Přidejte ho do vody a otřete jím koupelnové dlaždice.

Budou jako nové
Obklady v koupelně jsou jedním z míst, která se čistí nejméně často. Časem se na nich objeví skvrny, nečistoty a dokonce i změna barvy. Často si s nimi neporadí ani profesionální čisticí prostředky. Vy tomu můžete zabránit. Stačí si připravit domácí tekutinu na čištění dlaždic. Většinu ingrediencí již máte doma k dispozici.

Budete potřebovat balíček jedlé sody,
– 50 ml prostředku na oplachování myčky a 50 ml prostředku na mytí nádobí.
– 50 ml prostředku na mytí nádobí. Jedlá soda vás zbaví všech nečistot a oplachovací prostředek prakticky vyleští povrch dlaždic. Všechny ingredience vložte do vysoké mísy a zalijte litrem teplé vody. Důkladně je promíchejte. Do připraveného roztoku namočte čistý mop a dlaždice s ním otřete. Po zaschnutí budou jako nové.

Tuto pastu vetřete do dlaždic. Po špíně nezůstane ani stopa
Staré dlaždice v koupelně vyžadují speciální ošetření. Domácí čisticí prostředek na dlaždice si s nimi nemusí poradit. Musíme použít silnější prostředky. V tomto případě postačí domácí pasta na bázi jedlé sody, citronu a soli .

Smíchejte jedlou sodu se solí v poměru 1:1. Přidejte šťávu z celého citronu a trochu vody. Konzistence by měla připomínat hladkou pastu. Naneste ji na ploténky a nechte působit čtvrt hodiny. Poté povrch otřete houbičkou a pastu smyjte vlhkým hadříkem. Nezapomeňte dlaždice otřít do sucha. Je to snadný způsob, jak získat zpět vzhled .

 

 

Leave a Response