životní styl

Nalijte ji do prostřední přihrádky. S tímto problémem se navždy rozloučíte.

38.8kviews

Vydává vaše pračka nepříjemný zápach a vaše oblečení se po každém praní shazuje?
Existuje řešení. Stačí vyměnit kondicionér na praní za přípravek, který lze zakoupit v každém obchodě. Na nepříjemný zápach a elektrizování tkanin zapomenete.

Aby prací prostředek účinně fungoval, nemusí být ve velkém barevném balení. Nemusí mít hlasitou reklamu ani nemusí stát hodně. Lepší výsledky často zaručují domácí prostředky. Čím můžete nahradit kondicionér na praní ? Co přidat do pračky místo pracího prášku ?

Zjistěte to jednoduchým způsobem.

Místo toho přidejte kondicionér na praní. Oblečení se neelektrizuje
Ola Smorawski je populární instagramerka. Na svém profilu sdílí tipy na úklid a organizaci věcí. V jednom ze svých posledních videí ukázala, co používá místo kondicionéru na prádlo. Je to levný, přírodní a účinný přípravek, který zabraňuje statické elektřině a vyplavování barev z tkanin.

Tímto výrobkem je ocet.

Můžete ho koupit v každém obchodě. Láhev lihového octa stojí od 2 do 5 zlotých. Ocet má dezinfekční, bělící a změkčující účinek. Může úspěšně nahradit hotový kondicionér na prádlo. Jak používat ocet na praní? Odměřte 50-100 ml octa, nalijte ho do přihrádky na kondicionér a zapněte zvolený program. To je vše. Obáváte se, že se octová vůně přenese na vaše oblečení? Přidejte tucet kapek esenciálního oleje a po vyprání budou tkaniny svěží a voňavé.

Ocet je vynikající pro změkčení tkanin a zabraňuje elektrizování a vyblednutí tkanin. Lze jej použít na barevné, tmavé i světlé oblečení. Díky svému dezinfekčnímu účinku odstraňuje z prádla bakterie a zabraňuje nepříjemnému zápachu.

Ocet na praní – je to dobrý nápad?

Příspěvek získal téměř 6000 lajků. líbil se a vyvolal vášnivou diskusi mezi uživateli internetu . Někteří z nich přiznali, že ocet místo kondicionéru na praní používají už dlouho, jiní před touto metodou varovali. „Vyzkoušela jsem měkké ručníky, ale zápach octa je pro mě nesnesitelný.“ ‚Odborník na pračky mi kdysi doporučil, abych ocet nepoužívala, protože zničí těsnění , což jsem zjistila na své předchozí pračce.‘ . Proto se používání octa v pračce vyhýbám“, – čtěte v komentářích.

Čím můžete nahradit prací prášek?

Prací prášek je založen na silných chemických látkách, které mohou způsobovat alergie. Můžete ho nahradit domácím práškem, který lze vyrobit ze tří běžně dostupných surovin.
Budete potřebovat
– Jedlou sodu,
– borax
– a mýdlové vločky.
Stačí je smíchat v poměru 1:1 a prášek je připraven k použití. Použijte 50 g na jedno praní a vaše oblečení bude měkké a čisté. Jedná se o jednoduchou, levnou a zcela ekologickou metodu, která bude fungovat na světlé, tmavé i jasně barevné tkaniny.

Leave a Response