životní styl

Čištění dřezu: Nápoj okamžitě vyčistí odtok

6.5kviews

 

Je váš dřez ucpaný nebo divně zapáchá? Pak byste měli odtok znovu vyčistit. Existuje jednoduchý trik, který funguje bez chemikálií a přesto je super účinný. Zjistěte, jak funguje, zde.

Tip č. 1: Vyčistěte odtok dřezu octem a jedlou sodou

Potřebujete:

  • 1 balení prášku do pečiva
  • Půl šálku octa

Zde je návod, jak na to:

Do odtoku vysypte balíček jedlé sody a poté do něj ihned nalijte půl šálku octa. Obvykle pak uslyšíte syčení a bublání.

Nebojte se, je to zcela normální a je to známka toho, že chemická reakce funguje a usazeniny se rozpouštějí.

Poté nalijte vařící vodu a odtok by měl být opět čistý a neměl by již vydávat žádné nepříjemné pachy. Pokud to nestačí nebo voda stále neodtéká správně, jednoduše postup opakujte.

Tip č. 2: Vyčistěte odtok dřezu kolou

Alternativou k triku s jedlou sodou a octem je oblíbený nápoj, který můžete použít k čištění odtoku, a to cola. Jednoduše nalijte do odtoku dřezu šálek koly a nechte ho přes noc odmočit.

Druhý den nalijte do odtoku vařící vodu. Tím by se ucpání mělo stát minulostí.

Tip č. 3: Vyčistěte odtok dřezu pomocí prací sody

Také prací soda dokáže proti nepříjemnému zápachu v odtoku zázraky. Stačí přidat několik lžic sody do odtoku dřezu a nechat 15 minut působit. Poté ji propláchněte horkou vodou.

Tip č. 4: Čištění dřezu pomocí tablet do myčky nádobí

Samozřejmě byste měli pravidelně čistit i vnější část dřezu. Nejlépe tak učiníte pomocí houbičky na nádobí a prostředku na mytí nádobí. Krouživými pohyby do ní vmasírujte mycí prostředek a poté ji opláchněte horkou vodou.

Pokud máte ve dřezu odolné skvrny nebo nemáte čas, můžete také večer jednoduše pustit do dřezu horkou vodu a přidat do ní kartu do myčky. Tabulka se přes noc rozpustí a druhý den bude váš dřez zářivě čistý.

 

Leave a Response