životní styl

Zbavit se otravných sršňů je snadné! Tuto jednoduchou past lze vyrobit pouze ze tří věcí.

6.7kviews

Léto není jen o krásných kvetoucích rostlinách, ale také o hmyzu, který se pohybuje po zahradách. Pokud nevíte, jak se doma zbavit sršňů, zjistěte, jak se jich zbavit. Zde je past na sršně, kterou si můžete vyrobit ze 4 ingrediencí.

Teplejší měsíce patří především hmyzu, setkání s nímž může skončit bolestivě. Mnoho lidí se sršňů bojí, jakmile se objeví na obzoru, což není překvapivé, protože jejich jed v koncentraci až 90 mg na kg může být pro člověka smrtelný. Také při odpočinku na zahradě a poslechu hudby.

Čeho se sršni bojí?

Na první pohled se může zdát, že se sršni ničeho nebojí, ale není to pravda. Pokud se tohoto hmyzu bojíte a zahlédnete ho na zahradě, vězte, že na vás hned tak nezaútočí. Sršně jsou démonizovány a menší vosy jsou nebezpečnější než ony. Jako první se začnou bránit, až když se cítí ohroženy. Z tohoto důvodu sršně sami nezlikvidujte tím, že je hodíte do ohně nebo polijete vařící vodou.

Nejlepší jsou přírodní způsoby boje proti sršňům, a pokud je na zahradě spatříte, vyplatí se okamžitě jednat. Tento hmyz má citlivý čich a nesnáší zejména pach některých rostlin, které ho rychle vyženou z vašeho pozemku. Nejúčinnějším prostředkem proti sršňům je česnek, dále tymián, máta, verticilium a eukalyptus. Za tímto účelem mnoho lidí vysazuje tyto rostliny na své záhony nebo z jejich olejů vyrábí postřiky proti čmelákům, které mají bohužel jen dočasný účinek. Existuje v současné době past na sršně, která tento hmyz účinně hubí?

Jak se zbavit sršňů v domě?

Tato past na sršně je skutečným doplňkem léta na zahradě a dá se říci, že hmyz do ní sám padne jako švestky do kompotu! K její přípravě budete potřebovat plastovou láhev, nejlépe o objemu 1 litr, nit, 1 lžičku cukru a tajnou přísadu – 500 ml piva. V této pasti se sršni sami zničí! Začněte tím, že odříznete horní 2/3 výšky láhve, pak ji otočte dnem vzhůru a vložte do ní trychtýř. Do boku vyvrtejte dva otvory, abyste mohli past snadno umístit na zahradu.

Jak nalákat sršně do této podomácku vyrobené pasti? Nalijte do láhve pivo a posypte ho cukrem – tato kombinace je pro sršně sladká, ale smrtící. Nyní vezměte provaz a past zavěste do míst, kde sršně nejčastěji vidíte. Nejlepší místa na zahradě budou ta nejméně frekventovaná. Úplný návod na tuto past najdete ve videu:

Neustálé bzučení čmeláků vám vezme veškerý požitek z odpočinku. Co by mělo sršně do pasti přilákat? Nic jiného je nepřekvapí.

 

 

 

Leave a Response