životní styl

Stačí ji nechat na zahradě a slimáci vás už nebudou obtěžovat!

945views

Slimáci a hlemýždi: válka o úrodu začíná!
Slimáci a hlemýždi jsou na zahradě skutečnou nepříjemností! Požírají rostliny, zeleninu a dokonce i květiny.
Ale nezoufejte!
Existuje jednoduchý a účinný trik, který vám pomůže ochránit zahradu před těmito škůdci a sklidit bohatou úrodu.
Zjistěte, jaký je tento trik!

Slimáci nejsou tak nevinná stvoření, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Mohou způsobit vážné škody na zahradě, zkazit úrodu a zničit rostliny. Slimáky lze snadno rozpoznat a vzhledem k jejich častému výskytu jste si jich na své zahradě již pravděpodobně všimli. Tito měkkýši mohou dorůstat délky až několika centimetrů. Aktivní jsou zejména po deštích a v noci, kdy napáchají velké škody. S oblibou hodují na mladých listech, mladých výhoncích, výhonech a sazenicích a ničí i zralé úrody zeleniny, ovoce a okrasných rostlin.

Jak se těchto škůdců zbavit?

Existuje řešení. Stačí použít jeden jednoduchý trik, jak se těchto otravných měkkýšů zbavit. Ten bude slimáky a plže přitahovat jako magnet. Účinnou, i když zdlouhavou a časově náročnou metodou je ruční sběr slimáků a jejich přemístění na místo, kde nebudou ohrožovat vaši úrodu. Tento úkol si můžete usnadnit použitím účinné pasti.

Grapefruit jako magnet

K tomuto účelu stačí vzít grapefruit. Toto voňavé ovoce přitahuje slimáky a plže svou intenzivní vůní éterických olejů. Takto přilákané škůdce bude snazší sebrat a přemístit.

Odpuzovač slimáků a plžů

Mezi další osvědčené způsoby, jak se těchto obávaných škůdců zbavit, patří měděný drát. Měď odpuzuje slimáky a plže, kteří nesnášejí kontakt s tímto kovem. Stačí tedy omotat měděným drátem vázy, zástěny nebo ploty záhonů a na problém můžete zapomenout.

Další metodou boje proti slimákům je vysazování rostlin na zahradě, které tito měkkýši nerespektují kvůli jejich charakteristickému zápachu. K tomuto účelu se vyplatí použít – šalvěj lékařskou nebo řebříček obecný.

Použití těchto metod vám pomůže ochránit zahradu před slimáky, zajistí zdravý růst rostlin a bohatou úrodu.

Leave a Response