životní styl

Bylo mi řečeno, že zapálení bobkového listu v domě pomáhá zbavit se nepříjemných pachů. Nevěřil jsem tomu, ale rozhodl jsem se to vyzkoušet a byl jsem ohromen!

3.6kviews

Známý bobkový list, který přidáváme do polévek a marinád, skrývá mnohá tajemství!

Vavřínový list: od kuchyně ke kouzlu!

Vavřínový list není jen aromatické koření do polévek a omáček! V různých kulturách se používal od pradávna, aby dodal pokrmům jedinečnou chuť a vůni, a také při rituálech a obřadech.

Ve starověkém Řecku byl bobkový list považován za symbol vítězství a úspěchu a používal se při magických rituálech k zahnání zla.

Vavřínový list: aromatická terapie pro tělo i duši!

Vavřínový list je nejen kulinářské koření, ale také vynikající aromaterapeutický prostředek!

Při spalování vydává vavřínový list příjemnou vůni, která pomáhá odbourávat stres, relaxovat a zvládat úzkost.

Tajemstvím tohoto úžasného účinku je linalool, látka, která se nachází také v levanduli a mátě.
Nezapomeňte však: při používání bobkového listu k aromaterapii dbejte na to, aby nedošlo k požáru.

Obklady a odvar z lékárny

Stejně účinné je použití bobkového listu ve formě odvaru nebo obkladu. Tato metoda je stará jako svět a většinou se používá k léčbě žaludečních potíží, infekcí, artritidy nebo bolestí hlavy. Odvar z bobkového listu je nejen léčivý, ale také posiluje paměť a zlepšuje kvalitu spánku. Pokud jste však citliví na silná aromata, připravte se na jeho ostrou chuť a vůni.

závěr

Ačkoli je vavřín skvělým domácím lékem, měli byste být při jeho používání opatrní, zejména pokud trpíte astmatem nebo jinými dýchacími potížemi. Kouř ze spalování listu může dráždit dýchací cesty a způsobit nepříjemné komplikace.

Leave a Response