životní styl

Správné větrání v létě – vyplatí se vyvarovat těchto pěti chyb

1.2kviews

V létě může být větrání bytu problém. Důležité jsou zejména dvě místnosti. Existuje pět chyb, kterých byste se měli vyvarovat.

Hamm: Většina lidí ví, že větrání je důležité už od dob pandemie Corony. Při větrání se však může leccos pokazit. Zejména v létě, kdy je horko a kdy chcete dosáhnout příjemného vnitřního klimatu. Ale rostliny na zahradě, na balkoně a na trávníku trpí intenzivním horkem.

Správné větrání v létě: pět největších chyb

Chyba 1. Nechávat okno stále otevřené . V létě je obzvlášť lákavé nechat okno otevřené celý den. To je však chyba – zejména ve vyklopené poloze. Znamená to, že se do místnosti po celý den dostává horký vzduch. Když je v místnosti chladněji, vzniká více vlhkosti. V nejhorším případě to může vést ke vzniku plísní na stěnách.
Chyba 2 – větrání v poledne : Horký vzduch se do bytu dostává také v případě, že větráte v poledne. Je to proto, že tehdy je venku nejtepleji. Lepší je : větrat ráno nebo večer, kdy je venku chladněji.
Chyba 3. Krátké větrání . Neměli byste větrat celý den, ale ani příliš krátce. Pro nárazové větrání je třeba otevřít okna dokořán, a ne jen na pět minut. V létě trvá správné větrání přibližně 20 minut. V zimě to může trvat déle.
Chyba 4. Otevření pouze jednoho okna . Problém spočívá v tom, že se okno neotevře. Ale pouhým otevřením jednoho okna. Pro účinnou výměnu vzduchu je třeba otevřít více oken a dveří. Nejlepší je, když jsou okna a dveře naproti sobě.
Chyba 5 – Větrání bez ochrany proti hmyzu : Pokud větráte, potřebujete v domě čerstvý vzduch – bez komárů a vos. Proto má smysl instalovat na okna a balkonové dveře sítě proti hmyzu. Zvláště když se venku stmívá a v místnosti se svítí.

Obývací pokoje a ložnice by měly být obzvláště dobře větrané. Nejlépe je větrat ložnici před spaním a po něm. I po vaření nebo sprchování je třeba okamžitě otevřít okna v kuchyni a koupelně. Větrat byste měli častěji také v době, kdy se v bytě suší prádlo. Pokud je to možné, mělo by se prádlo sušit venku.

Leave a Response