životní styl

Ráno přidejte do jogurtu. Podpoříte tak funkci střev a snížíte riziko aterosklerózy.

19.6kviews

Otruby jsou produktem, který mnoho lidí zařazuje do svého jídelníčku pro jeho zdraví prospěšné účinky. Čistí střeva, dodávají tělu mnoho cenných vitaminů a minerálů a mají antiaterosklerotický účinek. Jaké otruby jsou nejzdravější, co konkrétně prospívá jejich konzumaci a lze je jíst syrové? Odpovídáme.

Jaké jsou nejzdravější otruby?

Na mletí obilných zrn vzniká určitý vedlejší produkt. Tím je otrubykteré se skládají především z vnější vrstvy zrna. Tyto produkty obsahují mnoho cenných živin, které zahrnují nejen vitaminy a minerály, ale také vlákninu.

Jaké jsou nejzdravější výrobky z otrub? Mnoho lidí poukazuje na Ovesné vločky otruby. Otruby, které vznikají mletím ovsa, obsahují vlákninu, která patří do frakce beta-glukanů.. Studie ukazují, že tyto sloučeniny mohou přispívat mj. k snížení vstřebávání cholesterolu ze střev.. Ovesné otruby navíc obsahují více nenasycených mastných kyselin, které hrají v lidském organismu také důležitou roli.

Jaké jsou výhody konzumace otrub?

Otruby obsahují řadu vitamínů a minerálů, včetně vitamínů A, E a K, vitaminy skupiny B a železo, fosfor, draslík, sodík, vápník nebo hořčík.. Otruby také obsahují vlákninu, která má pozitivní vliv na trávicí systém. Vláknina může zlepšit střevní peristaltiku a prevence zácpy.

Podporováno Také pocit plnosti, což snižuje chuť na svačinu mezi jídly. Proto jsou otruby různých druhů často zařazovány do jídelníčku lidí, kteří chtějí zhubnout.

Jak již bylo zmíněno dříve, vláknina v ovesných otrubách, která patří do frakce beta-glukanů, může pomáhat snížit vstřebávání cholesterolu. Tyto sloučeniny tak mohou snížit riziko aterosklerózy.

Jak správně konzumovat ovesné otruby?

Ovesné otruby je produkt, který se hojně používá při vaření. Lze je konzumovat mnoha různými způsoby. Patří mezi ně müsli s otrubami a jogurtem, cereálie s mlékem a otrubami nebo ovesná kaše s otrubami.. Produkt je také vynikající přísadou do koláčů nebo chlebových těst.

Mohou se otruby jíst syrové? Ukázalo se, že ano. Nejprve se však doporučuje smíchat je s jogurtem nebo mlékem nebo namočte je na 10 minut do vody. Po jejich konzumaci je také dobré vypít velké množství vody. S množstvím otrub to nepřehánějte. Doporučuje se sníst 1-3 polévkové lžíce otrub během dne. V extrémních případech může konzumace velkého množství tohoto produktu skončit bolestmi břicha a zažívacími potížemi.

Kdy je nejlepší jíst otruby – ráno nebo večer?

Nejlepší je jíst otruby Ranní protože vláknina obsažená ve výrobku může snížit pocit hladu během dne.. Je důležité vědět, že otruby je lepší nejíst před nebo po užití léků. Některé složky obsažené v přípravku mohou narušovat vstřebávání léků. Navíc by otruby neměli jíst lidé trpící anémií nebo poruchami souvisejícími s trávicím nebo močovým traktem.

Leave a Response