životní styl

Ovesné otruby jsou levným prostředkem na hubnutí

Top view of a bowl filled with uncooked oat flakes with a wooden spoon on wooden table. There is a useful copy space in the lower right corner
273views

Chcete zhubnout nebo nepřibrat? Vyzkoušejte ovesné otruby. Ovesnými otrubami se sice krmil dobytek, ale protože se dnes mnoho lidí chová jako dobytek, proč byste je nemohli jíst i vy :-). A teď vážně – ovesné otruby jsou potravina, která vám sice nedodá mnoho živin, ale protože obsahuje hodně vlákniny, prospěje vašemu tělu v mnoha ohledech, a to nejen při hubnutí, nepřibírání, ale i pokud chcete být zdravější.

Ovesné otruby obsahují 15-20 % vlákniny, která pomůže snížit glykemický index každého pokrmu, do kterého je přidáte. Glykemický index je jedním z nejdůležitějších faktorů při hubnutí (nikoliv přibírání). Více informací „Glykemický index potravin

Ovesné otruby navíc podporují trávení a správnou funkci střev, což má rovněž výrazně pozitivní vliv na hubnutí.

Ovesné otruby na hubnutí – jak je konzumovat?

Nemusíte je jen jíst. Nejlepší volbou je přidávat je do jídla. Nejlepší formou ke konzumaci jsou mleté otruby.

-Dejte si lžičku ovesných otrub do jogurtu.
-Přidávejte je do pečeně, když vaříte.
-Případně je můžete dát do salátu.
-Můžete je snadno přimíchat do mléčného koktejlu.

Podrobné informace o zdravotních účincích, energetické či výživové hodnotě ovesných otrub najdete zde: „ovesné otruby pro zdraví„.

Ovesné otruby, stejně jako ovesné vločky, jsou jedním z produktů, kterým při hubnutí nemůžete udělat chybu. Pokud jste je ještě neměli, vyzkoušejte je. Jsou cenově dostupné a dají se jíst běžně.

 

 

Leave a Response