životní styl

Trik mé babičky! 5 přírodních způsobů, jak se zbavit mravenců!

4.5kviews

Mravenci mohou být velmi nepříjemní. Nemluvě o jejich bolestivých injekcích. Představíme vám 5 způsobů, jak se mravenců na zahradě nebo v domácnosti zbavit.

Jak se zbavit mravenců?
Máta peprná
Jedná se o přírodní odpuzovač hmyzu. Můžete ji zasadit nebo použít esenciální olej z máty peprné jako přírodní odpuzovač mravenců. Mravenci nesnášejí její vůni a váš dům nebo zahrada budou mít mátovou svěžest! Umístěte rostliny máty peprné kolem vchodu a po obvodu domu. Dejte několik kapek mátového esenciálního oleje na vatový tampon a otřete jím podezřelá místa. Kuličku máty peprné můžete také umístit na místa, jako jsou skříně, kde se mravenci nejčastěji vyskytují. Je to skvělý nástroj pro tento účel.

Ocet
V rozprašovači smíchejte roztok octa a vody v poměru 50/50. Nastříkejte jej přímo na mravence, abyste je zahubili, a poté je osušte vlhkým papírovým ručníkem a zlikvidujte. Tento přípravek používejte také jako repelent; nastříkejte jej kolem okenních parapetů, dveří a dalších míst, kam podle vás mravenci pronikají. Nebo na kritických místech vaší zahrady.

Citronová šťáva
Stejně jako ocet ničí citronová šťáva pachy, po kterých mravenci chodí. Zkuste smíchat roztok 1 dílu citronové šťávy se 3 díly vody a použijte jej jako univerzální sprej. Citronový roztok nastříkejte kolem vchodů a po obvodu domu a také na místa, kde vidíte mravence.

Skořice jako tip, jak se zbavit mravenců
Jedná se o vynikající volbu pro hubení mravenců. Když mravenec vdechne skořici, udusí se a zemře. Můžete použít mletou skořici a posypat jí mravenčí cestičky nebo okolí mraveniště. Skořicový éterický olej je také dobrý na odpuzování mravenců. Smíchejte několik kapek skořicového oleje s vodou a nastříkejte na cestičky, kolem dveří, oken a štěrbin.

Kajenský pepř nebo černý pepř
Mravenci nesnášejí kajenský pepř. Stejně dobře funguje i černý pepř. Najděte zdroj napadení mravenci, posypte oblast pepřem a pokud je to možné, vytvořte bariéru, která mravencům zabrání ve vstupu do vašeho domova. Případně smíchejte trochu pepře s vodou a výsledný roztok nastříkejte na mravence. Koření mravence nezabije, ale rozhodně je odradí od návratu.

Leave a Response