životní styl

Slováci si začali namáčet ponožky do octa. Podívejte se, co se stane

43.3kviews

Respirační a jiné nemoci se šíří od dob kovu, a to i v létě, a samozřejmě nejvíce postihují naše nejmenší. Když udeří horečka, nezbývá nám nic jiného než ji srazit. Můžeme to samozřejmě udělat pomocí různých pilulek a sirupů, ale existují i jiné způsoby. Způsob našich babiček.

Octové ponožky

Ocet ochucuje čočku, čistí pračku a hubí plevel, to je všeobecně známo. Co už tak známé není, je jeho schopnost snižovat teplotu člověka. Je to jednoduché. Potřebujete jen tři věci.

  • ½ litru studené vody
  • 6 lžic octa
  • vlněné ponožky

Do misky nalijte půl litru studené vody a přimíchejte 6 lžic octa. Do roztoku namočte vlněné ponožky. Vyždímejte je a poté si je navlékněte na nohy. Oblékněte si další pár suchých ponožek a zalezte pod deku. Po 20 minutách zábal vyměňte.

Před nasazením octových ponožek si zkontrolujte dlaně a chodidla. Pokud jsou studené, teplota se ještě zvýší a počkejte, až si ponožky nasadíte. Pokud pálí stejně jako zbytek těla, můžete začít s přípravou odvaru.

Co je to horečka?

Horečka je dočasné zvýšení tělesné teploty nad 38 °C, což je reakce imunitního systému. Je obvykle způsobena infekcí, je nepříjemná, ale přesto svým způsobem prospěšná. Je proto důležité dobře zvážit, kdy horečku léčit.

Kdy srážet horečku?

Pokud je horečka extrémně vysoká nebo trvá několik dní, je na řadě sáhnout po lécích. To platí i v případě potenciálního rizika febrilních křečí. V ostatních případech však není třeba srážet teplotu nebo horečku okamžitě. Jde o to, aby reakce organismu neprobíhala zbytečně.

Jak přirozeně srážet horečku?

Kromě již zmíněného octa jsou oblíbené ponožky, zábaly nebo obklad na čelo. Dobře funguje také koupel ve vlažné (nikoli ledové) vodě. Ideální teplota je něco mezi 29 a 34 °C. V případě horečky by měl pacient hodně pít, aby se udržel hydratovaný a zároveň se zevnitř ochladil. Zapomeňte na silné pyžamo a tlusté přikrývky.

Leave a Response