životní styl

Mnoho lidí v létě špatně nastavuje teplotu v chladničce: nastavte ji a snižte svůj účet na polovinu.

11.4kviews

 

Teplota v chladničce musí být správná, zejména v létě: zde se dozvíte, jakou teplotu nastavit, abyste ušetřili energii.

Existuje velmi důležitý prvek, který je často přehlížen a místo toho je třeba mu věnovat velkou pozornost. Jedná se o teplotě v chladničce Že je důležité správné nastavení.

Důvodů, proč je dobré nastavit správnou teplotu pro chlazení a tím i skladování potravin v chladničce, je více. Především je nutné vytvořit co nejvhodnější prostředí právě proto, aby bylo zajištěno optimální uchování potravin.

A pak, v neposlední řadě, se správná teplota týká také spotřeby energie, a tedy úspory, které lze dosáhnout, nebo naopak zbytečných výdajů, pokud není nastavena vhodná. Je třeba zkontrolovat aktuálně přítomnou teplotu a v případě potřeby ji odpovídajícím způsobem upravit. Zjistěme, jaká by měla být ta správná v létě a jak ji změnit..

Správná teplota v chladničce v letních měsících: jak ji správně nastavit, abyste získali výhody.

Abychom zjistili, jaká teplota je vlastně uvnitř naší chladničky, stačí použít jednoduchou metodu. Musíme vložit sklenici s vodou a nechat ji tam 3 hodiny.. Poté s teploměrem jdete a změříte a zjistíte, jaká je skutečná teplota.

Moderní chladničky jsou často vybaveny digitálním termostatem, který ukazuje nastavenou teplotu. V takovém případě je její ověření mnohem snazší. V létě je teplota chladničky by měla být o 1 nebo více stupňů Celsia nižší. než v jiných ročních obdobích, zejména do zimy. Za nejlepší je považováno okolí mezi 1° a 4°.

 

Ve starých chladničkách bývají obvykle kolečka odstupňovaná od 1 do 5 nebo od 1 do 10 a vždy se doporučuje nastavit teplotu na střední úroveň, tedy 3 nebo 6. Velmi důležité je pak také udržování konstantní teploty. Jak se to dělá? Stačí věnovat pozornost určitým detailům: Nesmíte chladničku přetížit příliš velkým množstvím potravin, protože to brání cirkulaci vzduchu. Důležité je mezi chladničkou a stěnou ponechte prostor k níž je umístěna, aby nedošlo k přehřátí spotřebiče. Počítá se s tím, že by mělo být asi 5 cm volného prostoru a nejméně 10 cm od horní části chladničky ke stropu.

Zadní stranu je třeba čas od času vyčistit, aby se na ní nehromadil prach a nečistoty, které mohou bránit správnému provozu. Dveře chladničky by měly být vždy zavřené plně a neměla by zůstat otevřená, s výjimkou několika sekund, kdy se otevře, aby něco vyndala. Chladničku může poškodit i přímé sluneční světlo protože ji přehřívá, proto je dobré umístit ji na místo, kde je poněkud chráněná. Tyto triky a nastavení správné teploty podporují správnou spotřebu energie, a tím i úspory.

Leave a Response