životní styl

Čím krmit rajčata, když začínají plodit

8.2kviews

Když rajčata začnou nasazovat plody, je lepší omezit nebo úplně odstranit dusíkatá hnojiva a přejít na draselně-fosforová hnojiva.

Jako draselné hnojivo odborníci doporučují monofosforečnan draselný, který se ředí 20 g na 10 l vody. Můžete také podávat síran draselný, neboli síran draselný. Podíl je rovněž 20 gramů na 10 litrů vody.

Pokud si na listech všimnete žloutnutí mezi žilkami, znamená to nedostatek hořčíku. Pak můžete použít 10 gramů síranu hořečnatého a 10 gramů síranu draselného na 10 litrů vody.

„Rostliny se vyživují pod kořenem. Nezapomeňte, že veškeré hnojení se provádí na vlhké půdě a v ranních hodinách teplou vodou,“ – připomínají odborníci.

Draslík je nezbytný pro naplnění a tvorbu nových vaječníků rajčat, pro dobré skladování plodů a zvýšení výnosů. Hořčík potřebují rajčata v době plodů. Podílí se na procesu fotosyntézy a metabolismu, pomáhá rostlinám asimilovat draslík, fosfor a dusík. Zlepšuje chuť rajčat, protože se podílí na tvorbě cukrů a sladkosti rajčat, píše izvmor.ru.

Leave a Response