Mravenci mohou být pro zahrádkáře skutečnou nepříjemností. Ačkoli jsou teoreticky užiteční, mohou také napáchat spoustu škod. Jak se jich zbavit? Zde je osvědčený domácí prostředek proti mravencům na zahradě.

Mravenci hnojí půdu a živí se drobnými škůdci, kteří se živí rostlinami. Kromě toho čistí půdu od organických zbytků, ale mají i temnou stránku, protože mohou přispívat k vadnutí a odumírání rostlin. Naštěstí nemusíte kupovat drahé přípravky ze zahradnictví, abyste zachránili své plodiny. Domácí prostředek proti mravencům na zahradě je ekologický a účinný.

Jaký je nejlepší domácí prostředek proti mravencům na zahradě? Použijte přípravek z kuchyňské linky

Pokud si mravenci udělají hnízdo pod kořeny rostlin, mohou je rychle nechat uschnout. Někdy také okusují výhonky, květní pupeny a kořeny a mohou v krátké době zničit úrodu. Živí se jak ovocem, tak zeleninou. Jak se jich zbavit? Domácí prostředek proti mravencům na zahradě vám umožní dát těmto škůdcům jednou provždy sbohem.

Pokud jste si všimli jejich přítomnosti, je lepší jednat rychle. V kuchyni najdete přípravky, které účinně odpuzují nejen mravence, ale i slimáky. Nemají rádi silné vůně, takže k jejich odehnání můžete použít např. česnek.

TIP! Rozdrťte 20 stroužků česneku a vložte je do sklenice. Přikryjte je teplou vodou a nechte čtyři dny odležet. Po uplynutí této doby nalijte odvar do lahve s rozprašovačem a postříkejte místa, kde se objevují mravenci. Postřik funguje také na slimáky, mšice, roztoče a pavouky.

Co mravenci nemají rádi? Zbavte se jich na zahradě za pár drobných

Proti škůdcům na zahradě nebojuje jen česnek. Zbavit se jich můžete i pomocí dalších produktů z vaší kuchyně.

  • Bylinky. Rozmarýn, tymián, máta a majoránka působí jako repelenty.
  • Skořice skvěle odpuzuje mravence a další hmyz. Stačí ji rozsypat podél cesty a kolem hnízda.
  • Prášek do pečiva má podobný účinek jako skořice. Odrazuje mravence a nutí je rychle odejít.

Související články:

Mravenci a mšice napadají vaše ovocné stromy. Tyto tři ingredience jsou záchranou

Mravenci tyto přírodní prostředky jednoduše nesnášejí. Vyzkoušejte je a uvidíte, že z vaší zahrady zmizí