Invaze slimáků na zahradě je to poslední, co byste chtěli vidět. Bojujete proti nim všemi možnými, někdy i dost drahými prostředky. Ty však ne vždy fungují. Než vytáhnete těžké zbraně, vyplatí se vyzkoušet domácí metody. Jsou levné, snadno dostupné a často stejně účinné jako ty ze zahradnických obchodů.

Jak se zbavit slimáků? V zahradnických obchodech můžete zakoupit řadu různých specifických přípravků, které vám pomohou. Ty však mohou být velmi drahé a nemusí být nutně ekologické. Zvláště opatrní buďte u oblíbeného modrého přípravku: Tyto granule se sypou, aby se zbavily slimáků. Nevědí, jaké nebezpečí to představuje. Proti tomuto jedu neexistuje žádný protijed. Místo otravy slimáků i sebe zkuste méně invazivní metodu. Stačí vám k tomu odpadky, které mnozí lidé vyhazují do koše.

Levný způsob, jak se vypořádat se slimáky?

Nejúčinnějším a zároveň nejhumánnějším způsobem, jak se zbavit slimáků, je chytit je a odstranit ze zahrady. To však může být nepříjemné, zejména když bojujete proti jejich napadení. A jak hlásí majitelé pozemků, letos probíhá skutečná invaze a je jich více než loni. Takže je těžké sbírat stovky slimáků ručně na koleně. Nejlepším způsobem je prevence. Můžete vsadit na kávová sedlina. Mají intenzivní vůni, kterou škůdci nemohou vystát. Jednoduše Posypte půdu kolem rostlin nebo celých záhonů..

Jaké květiny nemají slimáci rádi?

Vydejte se po stopách vůní, z nichž některé tito škůdci nemají příliš rádi. Abyste je odradili, je dobré vysadit kolem záhonů specifické rostliny. Jaké květiny slimáci nemají rádi? Patří mezi ně:

  • Kapucín,
  • Žebřík obyčejný,
  • Levandule,
  • rozchodník,
  • hybridní konvalinka.

Kromě květin je vhodné používat také bazalku, rozmarýn, mátu, cibuli a česnek.. Jejich intenzivní vůně zajistí, že slimáci nebudou mít o vaše záhony zájem.

Související články:

Tato květina zažene slimáky, roztoče a klíšťata a navíc ozdobí vaši zahradu. S výsadbou neotálejte

Jsou největší letní pohromou. Slimáci a hlemýždi útočí na rostliny nepřetržitě. Majitelé pozemků však znají způsob, jak