Ne nadarmo se orchideji říká královna okenních parapetů. Mnozí z nás ji mají doma nebo ji alespoň jednou někomu darovali. Určitě vás zajímá, co udělat pro to, aby měla orchidej hodně květů. Známe patent.

Orchideje jsou levné, snadno dostupné a mají krásné barevné květy. Není divu, že jsou velmi oblíbené a můžeme je vidět na okenním parapetu téměř každé domácnosti. Nejčastěji se vyskytují druhy s růžovými nebo bílými květy, ale existují i žluté, oranžové, červené a dokonce i nazelenalé.

Čím zalévat orchideje, aby kvetly? Ke svému růstu potřebují tři složky

Květy pocházejí z vlhkých tropických lesů, takže mají své vlastní požadavky. Především potřebují řádnou zálivku (vždy používejte destilovanou, filtrovanou vodu) a hnojení. Potřebují být oplodněny tím, co mají ve svém přirozeném prostředí. Hnojivo musí obsahovat fosfor, draslík a dusík..

Tyto tři složky posilují kořeny, stimulují kvetení a dodávají listům dokonalou zelenou barvu. Vůbec nemusíte kupovat speciální směsi v obchodě. Vyrobte si vlastní hnojivo ze zbytků, které máte doma.

TIP! Orchideje by se měly hnojit každé 2-3 týdny. V opačném případě se substrát stane slaným. Rostliny nebudou schopny správně asimilovat živiny.

Vysušte v sušičce a umístěte do květináče. Toto je nejlepší hnojivo pro orchideje.

Nejlepší pro orchideje banánové slupky. Obsahují draslík, fosfor, vápník, hořčík, kyselinu křemičitou a vitamíny. Jsou velmi vhodné pro růst květů. Můžete je použít dvěma způsoby:

  • Vyrobte si organické tekuté hnojivo. Omyjte dva banány pod tekoucí vodou a odstraňte slupky. Vložte je do nádoby a zalijte litrem teplé vody. Nádobu uzavřete a odstavte na 2 dny na stinné místo. Po této době slupky odstraňte a vzniklou směsí zalijte orchidej.
  • Připravte si práškový kondicionér. Nakrájejte slupky na malé kousky a usušte je na slunci nebo v troubě. Poté je vložte do mixéru a rozmixujte. Tři polévkové lžíce vzniklého prášku nasypte do hrnce a smíchejte s vrchní vrstvou zeminy.

Související články: „Založení půdy v zahradě:

Po koupeli v této šťávě orchidej vystřeluje listy jako prakem. Uvolňuje také nové květy

Zežloutly listy orchidejí? Na vině může být tato zdánlivě banální chyba