Tulipány potěší jarními květy zářivých barev a tvarů. Kdy vysadit cibulky tulipánů? Zjistěte, kdy je nejvhodnější doba pro jejich výsadbu, a buďte si jisti, že budou krásně a bohatě kvést.

Bez tulipánů by jaro nebylo ono. Nádherné květy těchto pozoruhodných cibulovin se vyskytují téměř ve všech možných barvách, od světlých pastelových až po žhavé, zářivé odstíny. Jsou ideální pro oživení záhonů v dubnu a květnu a velmi dobře rostou v květináčích. Abyste si je na zahradě užili, je důležité zajistit, aby byly tulipány vysazeny ve správný čas.

Kdy vysadit cibulky tulipánů? Označte si v kalendáři nejvhodnější měsíc

Pro dosažení nejlepších výsledků by se cibulky tulipánů měly vysazovat na podzim. Je to proto, že půda musí být po letní sezóně vychladlá a zároveň ještě není zmrzlá. Optimálními měsíci budou září a první polovina října, aby cibulky měly šanci dobře zakořenit. Chladné počasí zabrání kvetení a také sníží riziko houbových chorob. Pokud jsou cibulky tulipánů vysazeny pozdě, může to mít za následek menší květy. Pro dosažení nejlepších výsledků nesázejte jednotlivé cibule, ale vybírejte bohaté kompozice ve skupinách (5-7).

Jak správně sázet tulipány? Jednoduchý trik, aby na jaře krásně kvetly

Než zasadíte cibulky tulipánů do země, proveďte trik, který je ještě více ochrání před houbovými nebo bakteriálními chorobami a neriskuje nižší kvalitu úrody. Týká se to ošetření cibulek rostlin. Ihned po zakoupení je namočte na 15 minut do roztoku fungicidu. Nezapomeňte neodkládat výsadbu a proveďte ji ihned.

Související články:

Tulipány odkvetly a vy nevíte, co dělat? Nevyhazujte je. Stačí jeden trik a příští rok krásně pokvetou.

Urychlíte tím růst cibulovin. Stačí postupovat podle metody zahradníka