životní styl

Jezte 2 hodiny před spaním. Zbavuje tělo toxinů a čistí střeva.

1.8kviews

Přestože je toto ovoce mimořádně prospěšné pro zdraví, Slováci si ho málokdy vybírají na denní bázi. Je načase to změnit a využít jeho zdraví prospěšné účinky, které nám může poskytnout. Za zmínku stojí zejména účinky konzumace tohoto ovoce před spaním.

Každé dítě ví, že ovoce je zdravé a stojí za to ho jíst každý den. Některé ovoce však vyniká svými jedinečnými vlastnostmi takovým způsobem, že si zaslouží zvláštní uznání. Jedním z takových plodů je papája, která má mimořádně blahodárné účinky na lidský organismus.

Na co je papája dobrá?

Kryštof Kolumbus nazval papáju „ovocem andělů“. Pochází z tropických oblastí Jižní a Střední Ameriky. Ačkoli svým tvarem připomíná hrušku, její chuť je neobvyklá a nesrovnatelná s jakýmkoli jiným ovocem. Někteří lidé ji považují za pikantní, jiní za jedinečnou kombinaci manga a melounu. Bez ohledu na rozdíly ve vnímání je papája skutečně sladká a osvěžující.

Chuť je však jen částí důvodu, proč po papáji sáhnout. Je bohatým zdrojem živin, které by měly zajímat každého, kdo se stará o své zdraví. Papája je zdrojem mikro- i makroživin, které mají vynikající vliv na lidský organismus. Je bohatá na vitaminy, zejména na vitaminy C, A, E a vitaminy skupiny B. Obsahuje také velké množství vápníku, železa, hořčíku a fosforu.

Papája je také zdrojem lykopenu, jednoho z nejsilnějších antioxidantů, a fibrinu, který urychluje hojení ran a zlepšuje pružnost pokožky.

Proč jíst papáju před spaním?

Mezi mnoha složkami papáji je papain jednou z nejdůležitějších. Je to enzym, který hraje klíčovou roli v trávicích procesech, zejména při trávení bílkovin. Z tohoto důvodu papája pomáhá zlepšovat funkci střev. Proto se často používá jako přírodní pomocník při různých poruchách trávení.

Co však dělá papáju skutečně jedinečnou, je její schopnost podporovat detoxikaci organismu. Tato schopnost je obzvláště silná, pokud papáju konzumujete 2-3 hodiny před spaním. Dužina plodu obsahuje bioaktivní látky, které vykazují silné čisticí účinky. Jinými slovy, konzumace papáji před spaním pomůže tělu vyloučit toxiny, regenerovat trávicí systém a posílit střevní bariéru. To však není vše. Papája obsahuje také tryptofan, který vám pomůže usnout.

Leave a Response