životní styl

Začněte jíst semínka z melounu. Prospěšné pro vás jsou

11kviews

Meloun je bezpochyby ovoce, které se jí v létě. Nejen kvůli jeho mimořádně sladké chuti, ale také proto, že je plný vody, která v horkých dnech uhasí žízeň. Co nás může odradit od konzumace melounu?

Pouze semínka, která buď vydlabeme, když do nich řízneme, nebo vyplivneme, když je jíme. Ukázalo se, že melounová semínka jsou nejen jedlá, ale také zdravá. Co v nich najdete a proč byste je měli jíst? Pojďme to zjistit.

Semena melounů jsou jedlá

Mezi lidmi se objevil názor, že meloun semena by se neměla jíst. Ukazuje se, že jde o další výživový mýtus, protože semena v ovoci jsou jedlá a neublíží nám, pokud je nebudeme jíst ve velkém množství. Na druhou stranu, pokud to byla také semena, kvůli kterým jsme se vzdali konzumace šťavnatého ovoce, pak máme argument pro konzumaci celého ovoce. Samozřejmě, abychom z melounových semínek vytěžili co nejvíce, doporučujeme. abyste si z nich pořádně ukousli, ale pokud vás tato metoda nepřesvědčí, vyplatí se je vytáhnout z masa, ale ani v této podobě se nevyplatí je vyhazovat do koše.

Proč jíst melounová semínka?

Pokud nás nepřesvědčí skutečnost, že meloun jsou semena jedlá, stojí za to podívat se, co nabízejí našemu zdraví. Především jsou pokladnicí Vitamíny skupiny B: mají komplexní vliv na náš organismus, ale jejich nedostatek zcela jistě oslabuje klíčové procesy v těle, zejména v kardiovaskulárním nebo trávicím systému. Semínka jsou také zdrojem nenasycených mastných kyselinkteré jsou nezbytné pro normalizaci krevního tlaku a udržení plné funkčnosti mozku. Ale to není všechno, protože v melounových semínkách se nachází draslík a hořčíkkteré zlepšují paměť a koncentraci a mohou podporovat srdeční činnost.

Jak jíst melounová semínka?

Už víme, že můžeme jíst semena s dužinou, ale můžeme je nejprve vyjmout. Pokud je opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, můžeme si během chvilky připravit chutnou a zajímavou svačinku. Stačí opečte je na suché pánvi.a máte alternativu k jiným obilovinám. Samozřejmě vám nic nebrání v tom, abyste je opekli v troubě, např. pokapané olivovým olejem nebo olejem a kořením, jako je sladká paprika nebo kari. Pražená melounová semínka můžete jíst samotná, ale vyplatí se je přidat i do salátů.

Leave a Response