životní styl

Kopr neprorůstá do deštníků: jeden trik – svěží a voňavá zeleň až do podzimu, sousedé polykají sliny.

3kviews

Pěstitelé dači se mohou radovat. Nyní budou vědět, jak pěstovat kopr, aby byly šťavnaté a svěží trsy.

A aby nad koprovými keři dlouho nebyly deštníky. Ty jsou potřeba jen v období podzimních okurek. Tajemství spočívá v jednoduchém, ale účinném předseťovém ošetření semen kopru.

Před výsadbou semen by měly být namočeny v teplé vodě v gáze po dobu tří dnů, několikrát denně měnit vodu. Poté se semena přenesou na vlhkou látku a dalších pět dní se uchovávají při teplotě nejméně 20 stupňů Celsia. To jim umožní rychle a přátelsky vzejít.

Dalším důležitým krokem je speciální způsob výsadby. Místo souvislých řádků se kopr vysazuje do trsů, ve vzdálenosti 10-15 cm od sebe. Mezi řádky ponechte asi 25 cm. Toto schéma vám umožní snadno řezat celé svěží svazky, aniž byste poškodili sousední rostliny, hlášené na místě hlavního tajemství.

Nezapomeňte, že kopr preferuje polostín, takže místo lůžek musí být ve stinných rozích webu. K zachování šťavnatosti a chuti zeleně přispěje také pravidelné zalévání (alespoň 2-3krát týdně).

Díky těmto jednoduchým radám se můžete těšit ze svěžích a voňavých svazků kopru až do podzimu. A zároveň i svým sousedům, kteří při pohledu na nadýchané svazky kopru slintají.

 

Leave a Response