životní styl

Nyní je čas vyzkoušet šroubovák a trávník, upozorňuje zahradník.

75views

S rostoucími teplotami věnujeme zvýšenou pozornost péči o naše rostliny. Dopřejte jim každý den pořádnou dávku vody, abychom se v budoucnu mohli těšit ze svěžích květů a zelených listů. Často však zapomínáme, že stejnou pozornost potřebuje i náš trávník. Jak o něj máme pečovat?

Suchý trávník je v horkém létě běžným jevem. Sluneční paprsky mu neprospívají, a pokud trávu posekáte příliš krátce, jste odsouzeni ke žlutým skvrnám, které vaší zahradě na kráse nepřidají. Tehdy je třeba jednat. Jak poznáte, že váš trávník potřebuje zalít?

Jak pečovat o suchý trávník?

Po podobném ošetření tráva znovu vyroste přibližně za 3 až 4 týdny. Jakmile se trávník opět zazelená, ujistěte se, že je řádně pohnojen.

„Šroubovací test“. Vyrobte si ho na zahradě

Můžeme však začít mnohem dříve a zabránit tomu, aby náš trávník zcela vyschl. Pokud si nejsme jisti, zda je trávník suchý, stačí vyzkoušet jednoduchý trik.

Jak vysvětluje zahradní expert z Chris McIlroy z The Grass People, potřebujeme jen šroubovák.

„Existuje jednoduchý test, kterým můžete zjistit, zda je váš trávník dostatečně vlhký.“ K tomu stačí zapíchnout šroubovák do země. pokud se dostane do hloubky asi 15 až 17 centimetrů, je to perfektní – pokud ne, zalévejte dál.“ vysvětluje v rozhovoru pro deník The Sun.

Zalévání trávníku není snadná práce, zejména pokud je naše zahrada opravdu velká. Vyplatí se však jednat hned. Nejlepších výsledků dosáhnete, když trávník zalijete hned ráno, ještě před východem slunce.

Leave a Response