Na své muškáty jsem pyšná. Proměňují můj balkon v opravdový oceán květů a potěší oči svou neobyčejnou svěžestí barev. Klíčem k jejich péči je správná zálivka. Ta ovlivňuje kondici rostlin a rozhoduje o délce a bohatosti kvetení. Jak zalévat muškáty, aby krásně kvetly? Sáhnu po vodě s jedním přípravkem. Díky tomu rychleji rostou a během chvíle vytvoří spoustu nových poupat.

Zalévání muškátů v létě

Mnoho lidí si nedokáže představit balkon nebo terasu bez muškátů. A není se čemu divit. Po celou sezónu přitahují pozornost množstvím květů a potěší oko svými barvami. Muscari se pěstují snadno, ale je třeba splnit jejich základní požadavky.

Na oplátku se vám odmění dlouhým a velkolepým kvetením. Jednou z nejdůležitějších činností v péči je zalévání muškátů, zejména v létě. Díky svému africkému původu snášejí dočasné sucho, protože si vodu ukládají do dužnatých stonků a listů. Nicméně při pravidelném zalévání kvetou mnohem lépe a bohatěji.

Zálivku muškátů je třeba přizpůsobit převládajícím povětrnostním podmínkám a potřebám rostliny. Obecně platí, že rostliny zalévejte až po mírném vyschnutí vrchní vrstvy půdy.

V létě však mají větší nároky na vodu. v horkých dnech je třeba zvýšit frekvenci zalévání na dvakrát denně.. Nejlepší je zalévat ráno nebo večer, aby se voda nevypařila tak rychle jako v poledne a vsákla se hluboko do půdy. Při zalévání bychom se měli vyvarovat namáčení listů a květů.protože to může vést k popálení a rozvoji houbových chorob. Pozor byste si měli dát také na zaplavení kořenů – květináče musí mít drenáž a v podmiskách nesmí zůstávat voda.

Jak zalévat muškáty, aby krásně kvetly?

Moje muškáty vypadají úžasně – bujně kvetou a těší svými barvami. Sousedé mi závidí a ptají se, co dělám, že mám tak krásné květiny. A tajemství spočívá v tom, že muškáty čas od času zalévám vodou s mým oblíbeným nápojem.

Do velké láhve naliji jeden a půl litru dešťové vody (nebo obyčejné vody) a přidám trochu… piva. Nejlépe lehké a s nízkým obsahem alkoholu. Tento chmelový nápoj bude skvěle fungovat jako hnojivo, protože obsahuje kvasnice. a mimo jiné také draslík, fosfor a hořčík, které rostliny potřebují k bujnému růstu a bohatému kvetení. Pivo obsahuje také bílkoviny a cukry, které mají pozitivní vliv na vývoj našich jedinců.

Voda s pivem vaše muškáty nejen posílí, ale také jim dodá cenné živiny. Rostliny s ní zalévám s mírou, aby nedošlo k přemokření. Výsledkem je, že mé muškáty rychle a bujně rostou a jsou také bohatě obsypány květy.

Související články: Muškáty, které se používají v kuchyni, se mohou pochlubit různými vlastnostmi:

Nepropásněte termín setí hořčičných semínek. Tak přežijí zimu bez problémů

Krásná náhrada fialek, bohatě kvetou až do podzimu. Pěstování a péče o torénie