životní styl

1 lžíce na kbelík – a rajčata budou sladší než med: vyrostou velká a masitá.

25.4kviews
Pro město

Dachnikami bylo řečeno, po jakých jednoduchých, ale účinných prostředcích se rajčata stanou sladší než med. Vyrostou velká a masitá. Prozrazuje se neobvyklá metoda zkušených zahradníků.

Podle agronomka Ksenia DavydovaAby rajčata rostla sladčeji, je nutné je zředit. 1 polévková lžíce soli v desetilitrovém kbelíku s vodou a zalijte je pod kořenem v množství 500 mililitrů na každý keř.

Odborník zdůraznil, že zalévání rajčat slabým roztokem soli činí plody sladšími a chutnějšími. Kromě toho sůl chrání rajčata před chorobami a škůdci a zkracuje dobu zrání plodů.

Davydová poznamenala, že pro zlepšení chuťových vlastností byste neměli rajčata zalévat příliš často. Pokud je totiž půda neustále přelévána, absorbují přebytečnou vlhkost a stávají se vodnatými a bez chuti. Je lepší rajčata zalévat maximálně 2krát týdně.

Odkaz: V případě, že je rajčata potřeba chránit před poškozením, je třeba je chránit před poškozením: V Itálii byl proveden úspěšný pokus v podmínkách ochrany sladké vody: zemědělci zalévali rajčata zředěnou mořskou vodou, díky čemuž byly plody výrazně chutnější. Ve Spojených státech byla vyšlechtěna odrůda rajčat pěstovaných na písčitých půdách, která chutná slaně.

Leave a Response