životní styl

Zapomeňte na drahé barvy a salony! Existuje snadný a cenově dostupný způsob, jak si šedivé vlasy obarvit doma za pouhých 20 minut.

18.4kviews

Šednutí je zcela přirozený proces, který není ničím neobvyklým. Pro mnoho žen však může být skutečnou noční můrou. Jak skrýt šediny, aniž byste musely chodit ke kadeřníkovi nebo používat barvu? Zde je několik osvědčených domácích prostředků.

Přestože šedivé vlasy kralují kadeřnickým trendům již několik sezón, mnoha ženám se stále nelíbí. Proto hledají osvědčená řešení, jak stříbrné nitky skrýt. Z pochopitelných důvodů se obvykle volí chemické barvení. Existují však i jiné, stejně účinné metody, které se o prameny rovněž postarají. Jaké to jsou?

Co můžete udělat, abyste skryli své šediny?

Zvolte přírodní metody
Šedivé vlasy nejsou ničím jiným než viditelnou známkou plynutí času a stárnutí těla. Rychlost, s jakou se objeví, závisí především na genetice, ale také na našem každodenním životě, stresu a léčbě. Z tohoto důvodu si prvních stříbrných vláken můžeme všimnout kolem 25. roku života nebo až po padesátých narozeninách. Zůstává však fakt, že většina žen je považuje za vadu a dělá vše pro to, aby zmizely. Jak je lze skrýt pomocí přírodních a domácích prostředků?

Jak odstranit šedivé vlasy doma?

Spolehlivá káva vám pomůže
Kávu pije doma téměř každý. Pro některé lidi je to dokonce první nutnost. Nejenže skvěle chutná, ale také povzbuzuje a má mnoho dalších vlastností. Kávová sedlina je spolehlivým hnojivem pro hrnkové a zahradní rostliny a také peelingem. Ukazuje se, že šediny lze skrýt i s pomocí kávy . Jak? Nasypte 2 lžičky kávové sedliny do šálku, zalijte vroucí vodou a přikryjte podšálkem na 15 minut, aby se káva dobře vylouhovala, pak ji nechte trochu vychladnout. Umyjte si vlasy šamponem, lehce je osušte ručníkem, směs přeceďte, naneste ji na prameny a nechte ji působit dalších 20-30 minut. Nakonec vlasy důkladně opláchněte. Opakujte po každém mytí, i když četnost je nejlepší určit podle vašich potřeb a účinku. Účinku si všimnete již po první aplikaci. Vaše vlasy budou tmavší, ale zároveň vyživené a lesklé. Samozřejmě nezapomeňte nejprve provést test citlivosti.

Kávová maska není jediným způsobem boje proti šedinám. Pomoci mohou také přírodní bylinné oplachy a bylinné čaje. Blondýnky by měly volit heřmánek s citronem nebo kurkumu, které zlatavé odlesky ještě zvýrazní. Do misky vložte 2 čajové lžičky aromatických bylin, zalijte asi 0,5 l vroucí vody, přidejte lžičku citronové nebo kurkumové šťávy a promíchejte. Směs nechte mírně vychladnout, poté ji sceďte a 30 minut vmasírujte do vlasů. Po uplynutí této doby ji opláchněte. Na tmavé vlasy dobře poslouží běžný čajový nálev. Nejdůležitější je pravidelnost a šedivé prameny vám zmizí doslova před očima.

 

Leave a Response