životní styl

Nechme si cibuli až na jaro!

3.2kviews

Cibule vydrží až do jara: jaká tajemství konzervace této zeleniny skrývají zkušení pěstitelé na dači?

Pravděpodobně víte, že před uskladněním sklizené cibule byste ji měli rozdělit na frakce a vybrat pouze užitečné kořenové plodiny.

Kromě absence poškození musí cibule splňovat ještě jedno kritérium: krček musí být suchý a uzavřený.

Nyní několik slov o místnosti, kde bude cibule skladována: musí být suchá a nádoby, které plánujete naplnit hlávkami, musí umožňovat průchod vzduchu.

Pokud nemáte k dispozici skříň, poohlédněte se po volném prostoru pod stropem nebo po jednotlivých zásuvkách.

Případně zkuste uplést copánky z cibule, jak to dělaly naše babičky, a zavěste je v kuchyni.

Pomohou také osvědčené techniky, které se již dlouho používají k prodloužení trvanlivosti.

Například cibuli můžete posypat její kůrou nebo křídou: na 10 kg zeleniny budete potřebovat asi 200 g křídy.

Tato látka je užitečná v podmínkách vysoké vlhkosti, protože zabraňuje klíčení vlhkosti nebo hnití cibule.

Leave a Response