životní styl

Zcela nový způsob mytí oken. Vynalezli ji někteří čističi v České republice. Jednou je umyjete a jsou čistá po celý rok.

37.4kviews

Čeští čističi přišli s revoluční metodou mytí oken, která vám umožní udržovat je čistá po celý rok s minimálním úsilím. Postup je jednoduchý, účinný a šetrný k životnímu prostředí. Zde je podrobný návod, jak na to.

Krok za krokem

Příprava čisticího roztoku:

Smíchejte 1 litr vody, 200 ml octa, 1 lžíci jedlé sody a několik kapek esenciálního oleje.
Ocet a jedlá soda mají čisticí a dezinfekční vlastnosti, zatímco esenciální olej dodává příjemnou vůni.
Roztok naneste na okna pomocí rozprašovače a nechte jej několik minut působit.
Poté okna otřete utěrkou z mikrovlákna, která nezanechává šmouhy a absorbuje nečistoty.

Druhý oplach proveďte glycerinem:

Po důkladném umytí okna otřete hadříkem namočeným v roztoku obsahujícím glycerin (1 litr vody a 2 lžíce glycerinu).
Glycerin vytvoří ochranný film, který odpuzuje prach a nečistoty.
Nakonec sklo vyleštěte suchým hadříkem z mikrovlákna nebo starými novinami – osvědčený prostředek k získání dokonale lesklého skla.

Výhody této metody

Dlouhodobé čištění: díky glycerinu zůstávají okna déle čistá, protože ochranný film zabraňuje usazování prachu a nečistot.
Šetrnost k životnímu prostředí: použití přírodních složek, jako je ocet a jedlá soda, je šetrné k životnímu prostředí.
Úspora času a peněz: tato metoda šetří čas díky méně častému mytí a peníze, protože přísady jsou levné a snadno dostupné.

Proč tato metoda funguje

Glycerin, který je klíčovou složkou této metody, vytváří na povrchu skla tenký film. Tento film zabraňuje ulpívání prachu a nečistot na skle, takže vaše okna zůstanou déle čistá. Ocet a jedlá soda nejen účinně čistí, ale také dezinfikují povrch, což pomáhá udržet je déle čisté.

Čističi, kteří tuto metodu vymysleli, používají tyto běžně používané produkty k dosažení profesionálních výsledků. Jejich zkušenosti ukazují, že správná kombinace přísad a technika použití může výrazně zvýšit účinnost čištění oken.

Další návrhy

Pravidelnost:
Přestože tato metoda zaručuje dlouhotrvající čištění, doporučuje se okna důkladně umýt jednou ročně, zejména po zimě.
Použití stěrky na okna. Po nanesení čisticího roztoku můžete použít stěrku na okna, abyste odstranili přebytečný roztok a zajistili, že na skle nezůstanou žádné zbytky.

Čištění rámů a parapetů oken:
Nezapomeňte na okenní rámy a parapety, na kterých se může usazovat prach a nečistoty. Použijte jemný roztok vody a octa.
Ukrajinská metoda čištění oken je jednoduchá, účinná a šetrná k životnímu prostředí. Vyzkoušejte tuto metodu a uvidíte, jak snadné bude udržet okna čistá po celý rok. Ušetříte nejen čas a peníze, ale také přispějete k ochraně životního prostředí.

Leave a Response