životní styl

Překvapivě se ukazuje, že tyto rostliny stačí zalévat jen jednou týdně, a to nejen vodou, ale speciálním systémem.

3.6kviews

Mnoho zahrádkářů chce najít univerzální hnojivo, které je vhodné pro mnoho zeleninových plodin najednou.

Je žádoucí, aby se hnojivo skládalo z jednoduchých a levných složek a zároveň bylo účinné.

A takovou ideální přísadou je chlebový nálev. Faktem je, že droždí má pozitivní vliv na půdu i rostliny.

příprava chlebové infuze

Zbylé pečivo vložte do kbelíku nebo sudu a zalijte horkou vodou.
Objem pevné složky by měl být dvakrát větší než objem složky tekuté.
Můžete použít přísadu – malé množství nespálených zbytků dřeva.
Plnou nádobu je třeba uchovávat dlouho uzavřenou.
Po týdnu bude výrobek téměř hotový. V tomto formátu jej však nelze použít.
Nejprve by měl nálev projít filtrační plochou a poté se zředí čistou vodou.
Objem nové části kapaliny by měl být pětinásobkem objemu koncentrovaného hnojiva.

způsob použití

Lze jej použít k zalévání zeleninových plodin pod kořenem.
Nebo můžete postupovat následovně: kapalinu nalijte do rozprašovače a rostliny postříkejte kapkami nálevu.
Okurky, rajčata, lilky a papriky lze zalévat výše popsanými způsoby. Pokud to budete dělat každý týden, vytvoří se spousta velkých a chutných plodů.

Brambory, cibule a česnek však na takový nálev pravděpodobně nebudou „reagovat“ pozitivně.

Leave a Response