životní styl

2 nejlepší hnojiva pro surfinie, která vyrábím za 0 eur

7kviews

Během léta a prvních týdnů podzimu potěší nádhernými květy, které se vysypou z květináčů a kaskádovitě se snášejí dolů v působivých kaskádách. Aby však bujně kvetly, potřebují správné množství živin. Zde se dozvíte, jak si vyrobit domácí hnojivo pro surfinie, které jim zajistí fenomenální vzhled po celou sezónu.

Surfinie jsou poměrně mladou odrůdou petúnií. Byla vyšlechtěna pomocí genového inženýrství. Získaly si obrovskou oblibu díky tomu, že se pyšní v květináčích a vytvářejí efektní kaskády. Patří však mezi rostliny, které potřebují hodně živin. Ty můžete surfinii dodat pomocí domácího hnojiva. Můžete si ho vyrobit zcela zdarma z kuchyňského odpadu.

Jak pečovat o surfinie a jak je hnojit?

Surfinie mají rády sluneční světlo, ale nesnášejí silný vítr a průvan, stejně jako déšť. Mějte to na paměti při výběru vhodného stanoviště pro tyto nápadné květiny. Zalévejte je každé 2-3 dny, v letních vedrech vždy ráno a večer. Dbejte však na to, aby voda nestála v podmiskách, protože to může vést k hnilobě kořenů. Aby květiny stále krásně kvetly, používejte hnojivo Surfinia. Níže doporučené přírodní produkty můžete aplikovat 1-2krát týdně. Pokud jsou květiny venku a vystaveny dešti, můžete je hnojit ještě častěji (déšť vyplavuje živiny z půdy).

Hnojivo Surfinia vyrobené z banánových slupek

Z banánových slupek můžete vyrobit účinné hnojivo pro surfinie. Je to vynikající zdroj draslíku, fosforu a dalších důležitých živin. Hnojivo můžete vyrobit dvěma způsoby:

Nakrájejte 1 banánovou slupku na kostičky a vložte ji do nádoby. Slupku zalijte horkou vodou a nádobu uzavřete. Po 24 hodinách květiny zalijte.
Banánovou slupku usušte a poté ji rozemelte na jemný prášek. Posypte jím vrchní část zeminy v květináčích, ve kterých rostou surfinie.

Hnojivo z kávové sedliny pro surfinie

Surfinie mají rády kyselou půdu (nebo neutrální pH), takže kávová sedlina je pro ně také dobrým hnojivem. Toto jednoduché hnojivo obohatí půdu o dusík, fosfor a hořčík a mírně ji okyselí. Kávovou sedlinu zalévejte převařenou a destilovanou vodou. Dobře promíchejte a zalijte květiny. Další stejně dobrou metodou je nasypat sušenou zeminu do květináčů a smíchat ji s vrchní vrstvou půdy.

Leave a Response