životní styl

Už žádné praní při 40 stupních. Opravář praček mě upozornil na strašnou chybu, kterou dělá mnoho Čechů.

5kviews

V České republice je rozšířeno přesvědčení, že pro dokonalou čistotu by se mělo prádlo prát při teplotě nejméně 40 stupňů Celsia. Mnoho lidí se řídí štítky na oblečení, které uvádějí maximální teplotu praní. Podle zkušeného opraváře praček Miloše Janečky je však praní při nižších teplotách nejen možné, ale má i řadu výhod.

Nedělejte to jinak

„Dnes už nedoporučuji prát při čtyřiceti stupních. Dříve to bylo nutné, protože pračky nebyly tak účinné jako dnes, “ říká odborník. “ Na druhou stranu, oblečení dnes není tak kvalitní, a pokud budete opakovaně prát na vyšší teploty, rychle se opotřebuje. “
Dnes dokonce existují prací prášky a gely speciálně určené pro praní při nižších teplotách, jako je 30 °C nebo dokonce 20 °C. Může se stát, že na oblečení najdete odolnou skvrnu, a to vás donutí používat pračku na maximum. Ale ani v tomto případě to není nutné. Stačí před praním použít odstraňovač skvrn a při praní zvolit delší dobu praní.

praní na 20 stupňů: úsporné, šetrné a ekologické!

Zapomeňte na praní na 40 stupňů! Nejenže vás to stojí peníze, ale také to může způsobit vyblednutí, sražení a poškození vašeho oblečení.

Vyzkoušejte praní na 20 stupňů – je nejen bezpečné pro vaše oblečení, ale také šetří energii a chrání životní prostředí.

Perte správně, využívejte plný potenciál své pračky a pomozte udělat svět lepším!

 

Leave a Response