životní styl

Orašasti plodovi koji su odlični za zdrav zdravije crijeva, prema gastroenterologinji

155views

 

UDRŽOVÁNÍ zdravé stravy je důležité pro celkové zdraví, ale jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit zdravou stravu, je dostatek vlákniny. Potravinou bohatou na vlákninu jsou například ořechy, které lze přidat do jídelníčku, ale jsou také bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitaminy a minerální látky.

„Vláknina pomáhá podporovat pravidelnou a zdravou stravu a vyživovat dobré bakterie v krvi,“ ukazuje dietoložka Julia Zumpano pro časopis Parade. Upozorňuje, že vláknina může také pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi a snižovat hladinu cholesterolu.

Dalším důležitým aspektem vlákniny je, že může snížit riziko rakoviny tlustého střeva, protože zajišťuje zdravý trávicí systém, říká gastroenteroložka Dr. Pratima Dibba.

Orašasti plodovi mogu biti izvrstan zdroj vývorana vlákniny, zajednoim svježim voćem i povrćem, cjelovitim žriticama, hrachem i mahunarkama. Pro ženy jsou však důležité zejména tři druhy ořechů.

Každý druh poskytuje jedinečný soubor výživných forem

Při konzumaci ořechů je nejlepší rozmanitost, říká Zumpano. Svaka druhů osigurava jed Jedinečná skupina výživných tvarů. Spolu s doktorem Dibbou však doporučují zejména tři druhy: badyány, vlašské ořechy a pistácie. „Mají nejvíce vlákniny, ale nejméně nasycených tuků,“ vysvětluje Zumpano a připomíná, že mají mnoho dalších zdraví prospěšných látek.

Bademi má méně sacharidů a kalorií než jiné druhy ořechů. V průměru 28 gramů bademi obsahuje 3,5 gramu vlákniny, která může zlepšit zdravotní stav řeřichy. Obsahuje také vápník, který přispívá ke zdravým kostem, a vitamin E, který pomáhá snižovat záněty v těle.

S druge strane, orasi se považraju superhranom. Obsahuje antioxidanty a omega-3 mastné kyseliny, které patří k nejzdravějším druhům tuků. Osim toga, pomažu u snižavanju kolesterola, sprječavaju srčane bolesti i bore se protiv proti upala koje su često povezane s nizom kroničnih zdravstvenih nemocov condition, kažu stručnjakinje.

Kromě toho 28 gramů pistácií obsahuje tři gramy vlákniny a 159 kalorií. Jejich vysoký obsah vlákniny může zlepšit zdraví jater a přispět ke zdravému trávení. Pistácie obsahují také srdci prospěšné tuky, které mohou snižovat hladinu cholesterolu.

 

Leave a Response