životní styl

Mšice a mravenci navždy uniknou: 1 lžíce na kbelík s vodou – univerzální lék.

19.4kviews

 

Letní sezóna je v plném proudu a zahrádkáři aktivně bojují s různými škůdci, kteří mohou způsobit škody na úrodě. Jedním z nejnepříjemnějších problémů v zeleninové zahradě jsou mšice a mravenci. Podle zkušených daňařů existuje jednoduchý a cenově dostupný prostředek, který může pomoci se s těmito škůdci vypořádat. Stačí jedna lžíce speciálního roztoku na kbelík vody a mšice a mravenci budou navždy odstraněni.

Podle odborníků

Podle odborníků je důležité připravit roztok správně, aby byl účinný a bezpečný pro rostliny. Doporučuje se používat ekologicky šetrné složky, aby nedošlo k poškození životního prostředí a užitečného hmyzu. Podle zkušených pěstitelů dacha je snadné takový roztok připravit doma, a to pomocí improvizovaných prostředků.

Doporučení pro přípravu roztoku

Podle odborníků je hlavní složkou roztoku jednoduché prací mýdlo. Podle odborníků má mýdlo antiseptické vlastnosti, které pomáhají ničit škůdce. K přípravě roztoku stačí nastrouhat jednu lžíci mýdla na struhadle a rozpustit ji v kbelíku s teplou vodou. Podle zkušených zahradníků můžete pro zvýšení účinku přidat několik kapek levandulového nebo eukalyptového esenciálního oleje.

Použití roztoku

Podle zkušených zahradníků je třeba roztokem důkladně postříkat všechny zasažené rostliny. Zvláštní pozornost je třeba věnovat spodní straně listů, kde se mšice často ukrývají. Podle odborníků je lepší provádět zákrok v ranních nebo večerních hodinách, aby nedošlo k popálení listů sluncem.

Udržování čistoty na stanovišti

Podle odborníků je důležité nejen ošetřovat rostliny roztokem, ale také udržovat pozemek v čistotě. Mravence často lákají zbytky jídla a další organický odpad, takže pravidelný úklid pomůže snížit jejich počet. Podle zahradníků můžete také použít bariérové metody, například posypat zem kolem rostlin skořicí nebo mletou červenou paprikou.

Podle odborníků může pravidelné používání této metody pomoci snížit počet mšic a mravenců na pozemku. Jak však upozorňují zkušení zahrádkáři, tato metoda nemůže zaručit, že se škůdců zcela zbavíte. Účinnost ošetření mohou ovlivnit podmínky prostředí, typ půdy a další faktory. Proto je důležité i nadále sledovat stav rostlin a v případě potřeby použít další opatření, uvádí sevastopolmedia.ru.

 

Leave a Response