životní styl

Klíšťata tento zápach na oblečení nesnášejí: lepší než sprej z obchodu

237.1kviews

Mnoho lidí hledá spolehlivé a levné způsoby, jak se chránit před procházkou v lese nebo v přírodě. Jak se ukazuje, existuje ekonomický a účinný prostředek s minimálními náklady . Řeč je o levandulovém éterickém oleji, který podle odborníků dokáže předčit účinnost i aerosolů z obchodů.

Odborníci tvrdí, že roztoči nesnášejí vůni levandule, což z tohoto přírodního prostředku činí vynikající repelent. Pro ochranu stačí před odchodem ven nanést několik kapek oleje na oblečení. Tato metoda je nejen účinná, ale také zdravotně nezávadná, na rozdíl od chemických repelentů, které mohou způsobit alergické reakce.

Levandulový olej má navíc příjemnou vůni, která podporuje relaxaci a zlepšuje náladu. Před použitím esenciálních olejů se však ujistěte, že nejste alergičtí, a to tak, že nanesete malé množství přípravku na pokožku.

Kromě ochrany proti roztočům odborníci upozorňují, že levandulový olej má antiseptické a protizánětlivé vlastnosti. To z něj činí vynikající volbu pro první pomoc při bodnutí hmyzem, drobných řezných ranách nebo popáleninách. Několik kapek oleje nanesených na poškozené místo kůže může urychlit hojení a zabránit vzniku infekce. Lahvička levandulového oleje se tak stává multifunkční a nepostradatelnou součástí domácí lékárničky.

I přes vysokou účinnost levandulového oleje proti klíšťatům byste však neměli zapomínat na další preventivní opatření: nošení uzavřeného oblečení a pravidelnou kontrolu těla po pobytu v místech, kde se klíšťata mohou vyskytovat.

Leave a Response