životní styl

Nová metoda s minerální vodou „oživí“ i tu nejsýrovější kytici – odborníci

1.4kviews

Prodejci také prozradili, jak si vybrat květiny

Aby kytice potěšila dámu na dlouhou dobu, je třeba o ni pečlivě pečovat. Během dlouhých zimních a jarních měsíců se dívky lilií a růží nabaží, říká Eleonora Basmanová, odbornice na etiketu. Radí poohlédnout se po jarních květinách – krokusech, sněženkách a tulipánech, informuje IA UssurMedia.

Rok od roku se kupující spoléhají na růže a tulipány. Muži rádi darují růže, protože je považují za nejhodnotnější květiny jako dárek. Tulipány si získaly přízeň díky své nízké ceně.

Jak ale udržet kytici v bezvadném stavu po dlouhou dobu?

Kytice bude dělat radost déle než jeden den, pokud je vyrobena z čerstvých květin, ujišťují nás prodejci. Tulipány by měly mít nazelenalý odstín, takové porostou ve vodě. Růže by se měly vybírat podle krajních až stonkových okvětních lístků – měly by vypadat vzhůru.

Stonky by se měly denně zastřihávat. Vyplatí se to dělat nožem nebo zahradnickými nůžkami. Nůžky ucpávají kapiláry, kterými se voda dostává do poupěte. Květy je lepší stříhat pod vodou – nevzniknou tak vzduchové sraženiny a kytice dlouho vydrží.

Dalším dobrým způsobem, jak prodloužit trvanlivost rostlin, je dát květiny do vázy s minerální vodou. V sodové vodě budou žít déle. Hlavní je, aby voda nebyla sladká.

 

Leave a Response