životní styl

Dlouho jsem s nimi bojoval, ale tyto metody nakonec pomohly. Jak chránit rostliny před mšicemi bez postřiku?

32.4kviews

Teplé a deštivé počasí podporuje rozmnožování mšic. Tento drobný hmyz, jak dobře víme, představuje pro rostliny velké nebezpečí.

Jak mšice ničí rostliny?

Tento drobný hmyz způsobuje pomalé, ale smrtelné škody. Napadají také poupata vznikajících květů, takže rostlina nekvete. Je velmi důležité odstranit mšice co nejdříve, protože pokud proti nim nezakročíte, velmi rychle se množí.

Mšice napadají různé květiny, keře a stromy, a pokud je neodstraníme, rostliny mohou snadno onemocnět.

Mšice mohou mít zelenou, popelavě hnědou nebo černou barvu, jsou malé a objevují se ve shlucích na spodní straně listů.

Jak se těchto škůdců zbavit?

Kromě použití chemických přípravků existuje několik osvědčených metod, které bychom vám dnes rádi představili.

1 – Použijte obyčejnou vodu
Jakmile objevíte mšice, postříkejte rostliny silným proudem vody. Tím je srazíte z listů a zničíte je. Tuto metodu byste měli vyzkoušet pouze na rostlinách, které nemají příliš slabé listy.

2. Připravte si přírodní roztok
K tomu budeme potřebovat obyčejné mýdlo a vodu. Nastrouhejte mýdlo, smíchejte ho s teplou vodou a nechte rozpustit. Dávkování směsi: Dávkování: 6 polévkových lžic nastrouhaného mýdla na 2 litry vody. Směs rozdělíme na dvě části a pak s ní dva dny stříkáme listy květin.

3 Česnek může být skvělým pomocníkem
Rozdrťte několik stroužků česneku a poté je smíchejte s 1 litrem teplé vody a 30 ml oleje. Olej a česnek vás zbaví mšic. Každý týden zkontrolujte listy rostlin, a pokud najdete nějakého brouka, očistěte listy opět tímto roztokem.

4. Směs prostředku na mytí nádobí.
Smíchejte trochu mycího prostředku se 3 litry vody a postříkejte jím rostliny. Je to stejně dobrá metoda jako mýdlová voda.

Leave a Response