životní styl

Žádní mravenci na pozemku za 30 minut: nejhumánnější a nejúčinnější metoda kontroly, žádná chemie

26.9kviews

Naprosto neškodná metoda

Mravenci mohou způsobit velké škody, zejména na zeleninové zahradě. Navzdory své image pracovitého hmyzu nepracují na pozemku ve prospěch zahradníka. Jsou přenašeči mšic, které se živí listy a plody rostlin. Existuje mnoho metod zaměřených na boj s mravenci. Existují chemické – jsou účinnější a téměř okamžitě škůdce hubí. Nedoporučuje se však používat je na místě, kde jsou domácí zvířata nebo malé děti.

Mnoho lidí používá lidové metody zaměřené nejen na vyhnání mravenců z místa, ale také na jejich likvidaci. Od škůdců pomáhá petrolej, sůl, ocet, sleď a další. Za výsledek však nikdo neručí. Často je třeba tyto postupy provádět pravidelně.

Současně existuje jeden mucholapka, která může problém s mravenci na webu jednou provždy vyřešit. Metoda sice kardinální, ale naprosto humánní. Popisuje ji odborník zenového kanálu „V mé zahradě“.

Podle odborníka je třeba vzít si nějaký pytel nebo kbelík a také lopatku. Mraveniště zcela vyhrabat, vložit do nádoby a rychle odstranit nebo odnést z místa. Lepší je odnést hnízdo pryč, aby si k němu mravenci rozhodně nenašli cestu zpět, píše hibiny.ru.

Leave a Response