životní styl

Jak odstranit přilepenou mastnotu v mikrovlnné troubě pomocí pouhé 1 přísady na vaření

1.7kviews

 

Jedním ze spotřebičů, které se používají již mnoho let, je mikrovlnná trouba, která se nachází ve většině kuchyní v domácnostech a slouží k ohřívání nebo vaření potravin. S největší pravděpodobností se stejně jako elektrická trouba zanáší tukem a zbytky jídla, což znesnadňuje její čištění a údržbu. Pokud ji chcete zanechat lesklou, nejlepší je použít tento jediný složka která je považována za nejlepšího čisticího spojence.

Mnohokrát, abychom nemuseli zapínat sporák; používáme tzv. mikrovlnné trouby a tím spíše, pokud se jedná o ohřev rychlého jídla, protože nám umožní mít pokrm teplý během několika minut. Je však také ideální pro ohřev kávy, čaje nebo dokonce rozmrazování masa, pokud jsme na to zapomněli předchozí večer. Ale stejně jako má své výhody, má tento spotřebič i některé komplikace, zejména spojené s údržbou.

Na mikrovlnná trouba je velmi časté, že se zašpiní nejen zbytky jídla, ale také nahromaděným tukem, a odstranění těchto skvrn se pak stává nemožným úkolem. Pokud nahromadění nečistot uvnitř mikrovlnné trouby přetrvává, může se objevit nepříjemný zápach, který při ohřevu impregnuje jídlo. Z tohoto důvodu vám zanecháme účinný trik, který vyžaduje pouze jedinou kuchyňskou ingredienci, považovanou za spojence čistoty.

TikTok uživatel @amodecasa sdílený trik, abyste mohli vyčistit Mikrovlnná trouba v několika krocích a s použitím jediné kuchyňské suroviny. Řeč je o lihovém octu, který budete muset smíchat s vodou v hrnku a který odstraní mastnotu na 100 %. Nejprve musíte zjistit, které skvrny jsou uvnitř, a utěrkou skvrny uvolnit.

Další krok k odstranění tuku z mikrovlnné trouby je vložit dovnitř šálek s vodou a octem a nechat ji zapnutou po dobu dvou minut. Jakmile se ocet zahřeje, vyloučí kyseliny, které odstraní nečistoty, jež jsou napuštěné na stěnách spotřebiče. Jakmile mikrovlnnou troubu vypnete, otřete ji hadříkem, abyste trvale odstranili všechny zbývající nečistoty.

Leave a Response