životní styl

Boj proti komárům bez chemických látek: Jak vyrobit past na hmyz: ocet proti komárům?

199views

 

Ocet je součástí pasti proti komárům. Lapač hmyzu je založen na čistě přírodních složkách, což je aspekt, který je obecně důležitý, ale v ložnici ještě důležitější.

Do jaké míry past na komáry skutečně účinně funguje, musíte vyzkoušet, názory na to se velmi liší. Přírodní past na hmyz je však rychle sestavitelná a stojí vás jen pár centů.

Ocet proti komárům – past na hmyz bez chemikálií

  • Pro nejjednodušší verzi pasti na komáry potřebujete pouze malou misku, houbičku a ocet. Houbičku dobře namočte do octa a poté misku nebo misky umístěte na strategicky vhodná místa.
  • O něco složitější verze pasti na hmyz vás také nestojí téměř žádný čas ani peníze. Pro tuto variantu budete potřebovat sklenici s co největším otvorem, průhlednou fólii, například potravinovou, cukr, prostředek na mytí nádobí, vodu a samozřejmě ocet.
  • Nejprve smíchejte vodu s velkým množstvím octa, asi lžičkou cukru a trochou prostředku na mytí nádobí. Sklenici naplňte asi ze 70 až 80 procent směsí proti komárům. Dbejte na to, abyste sklenici nikdy nenaplnili až po okraj. Otvor sklenice zakryjte fólií. Nakonec fólii proděravte.
  • Trik s touto pastí na komáry spočívá v tom, že komáři jsou přilákáni vůní, propadnou skrz fólii do vody a pak se utopí. Pokud sklenici naplníte až po okraj, hrozí, že se komárům podaří ze sklenice opět dostat ven.

Další domácí prostředky proti komárům – stojí za vyzkoušení

RostlinyNěkteré rostliny vydávají vůni, která je pro komáry velmi odpudivá. Patří mezi ně i rostliny, které pro nás vydávají příjemnou vůni a zároveň vypadají velmi pěkně. Levandule je proto na prvním místě seznamu. Totéž platí pro kočičí mátu, voňavé muškáty, meduňku, pelargonii citronovou a citronovou trávu. Vůně česneku, rajčat a bazalky prý také odpuzuje komáry.

Esenciální olejeKomáry údajně odpuzuje také vůně různých esenciálních olejů. Naštěstí i v tomto případě jde často o vůně, které jsou mnohým z nás příjemné. Proto nelze nic namítat proti používání vonných lampiček nebo malých voňavých polštářků v místnostech. Mezi vůně, které jsou často vnímány jako příjemné, patří levandule a citronela. Názory se rozcházejí, pokud jde o neem a eukalyptus.

Leave a Response