životní styl

Šedivé vlasy vám nezůstanou: pamatujte si, jak vybrat správnou barvu pro barvení

480views

 

Šedivé vlasy jsou přirozeným procesem stárnutí, se kterým se dříve či později setká každý. Je to způsobeno poklesem produkce melaninu v těle, pigmentu, který určuje přirozenou barvu vlasů. S přibývajícím věkem vlasová kutikula houstne, stává se hustší a je méně náchylná k barvivovým pigmentům, což ztěžuje proces barvení šedivých vlasů.

Neměli byste se však rozčilovat, protože existují účinné způsoby maskování šedin a výběru správné barvy pro barvení. V tomto článku se podíváme na základní zásady výběru odstínu barvy na šedivé vlasy, abychom dosáhli požadovaného výsledku.

NejprveDůležité je určit stupeň šedivosti vlasů. Pokud je šedivých vlasů málo a nejsou v celkové hmotě příliš viditelné, doporučují odborníci zvolit přírodní odstín barvy nebo odstín o několik tónů světlejší. To umožní opticky vyhladit kontrast mezi barevnými a šedými prameny, i když barva šedivé vlasy zcela nezakryje.

Za druhéKdyž jsou šediny výraznější, můžete si dovolit experimentovat s odstíny odlišnými od vaší přirozené barvy vlasů. Je však třeba mít na paměti několik důležitých pravidel. Především je třeba vzít v úvahu typ vaší barvy. Pokud jste přirozeně blond, neměli byste hned volit tmavší odstíny barvy, lepší je přecházet postupně a zkoušet mezitóny.

Za třetíPro účinné barvení šedivých vlasů jsou nejvhodnější teplé a jemné přírodní odstíny, jako je tmavě hnědá, rezavá, různé odstíny kaštanové nebo čokoládové. Tyto barvy mají dostatečnou intenzitu pigmentu, aby šedivé vlasy zcela skryly. Zároveň byste měli být opatrní s příliš světlými barvami, protože mohou postrádat potřebnou intenzitu k úplnému zakrytí šedivých vlasů.

Podle doporučení odborníků a s ohledem na stupeň šedivosti vlasů, typ barvy a požadovaný konečný výsledek budete moci najít dokonalý odstín barvy, který vám umožní vypadat upraveně a atraktivně. Nebojte se experimentovat a zkoušet nové odstíny, protože moderní přípravky na barvení vlasů zajišťují bezpečnost a stálost barvy.

 

Leave a Response