životní styl

Zde je návod, jak jíst dýňová semínka, abyste získali co nejvíce výhod – pro mnohé to bude zjevení

115views

Dýňová semínka nejsou tak populární jako slunečnicová, ale jsou velmi užitečná. Aby ale tělo z jejich užívání vytěžilo maximum, je třeba dodržovat určitá pravidla, říká nutriční specialistka Ellie Rosen.

Výhody dýňových semínek

Dýňová semínka jsou bohatá na antioxidanty a obsahují draslík, hořčík, železo, vápník, zinek a omega-3 mastné kyseliny. Odborníci na výživu oceňují tento produkt také pro velké množství rostlinných bílkovin. Vitamíny A a E pečují o zdravou pokožku a nehty. Zaznamenány jsou také protiplísňové a antivirové vlastnosti dýňových semen. Říká se jim také přípravek, který může předcházet cukrovce.

Jak jíst dýňová semínka

Syrová dýňová semínka mají vysoký obsah kyseliny fytové. Není to škodlivé, ale semena jsou obtížně stravitelná. Pro snížení jeho koncentrace se dýňová semínka smaží.

Nejlepší je opražit dýňová semínka na plechu v troubě a rozložit je v tenké vrstvě. Pokud jsou semena vyčištěná, bude stačit 10 minut. Obalené fazole mohou trvat déle.

Dýňová semínka se přidávají do salátů, granoly nebo se konzumují jako svačina.

Jak dlouho vydrží dýňová semínka?

Syrová, neloupaná dýňová semínka se skladují ve vzduchotěsné nádobě na chladném a suchém místě nejdéle 6 měsíců. Takto lze skladovat i pražená semínka, která však zůstanou použitelná až 2 týdny. Chcete-li tuto dobu prodloužit, umístěte zrno do chladničky a minimalizujte vstup vzduchu do nádoby.

Loupaná syrová dýňová semínka stačí skladovat v lednici. To jim umožní zůstat použitelné až 1 rok. Pražená loupaná zrna si zachovají své vlastnosti po dobu dvou týdnů při pokojové teplotě. V lednici lze toto období zdvojnásobit.

Přečtěte si také:

Leave a Response